Roketçiler ele geçti

Güncelleme Tarihi:

Roketçiler ele geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldırı düzenleyen biri kadın 5 DHKP-C militanı 2 roketle birlikte yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binası ile Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldırı düzenleyen biri kadın 5 DHKP-C militanı dün yakalandı. Saldırılardan sonra teröristlerin kimliklerinin belirlendiğini duyuran Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin dün gerçekleştirdiği seri operasyonlar sonucunda ele geçen biri kadın 5 DHKP-C militanıyla birlikte 2 lav silahı da bulundu. Emniyet yetkilileri diğer 3 terörist ile birlikte geriye kalan iki lav silahının peşine düştü.

16 Haziran'da ilk saldırı

Aksaray Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 16 Haziran'da, Gureba Hastanesi'nin bahçesindeki eski Onkoloji Servisi'nden düzenlenen lav silahlı saldırı, merminin 5. kat duvarına çarpması sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmamış, olayı DHKP-C örgütü üstlenmişti.

İkinci hedef Orduevi

Bu saldırıdan yaklaşık bir ay sonra, 15 Temmuz'da tetöristlerin ikinci hedefi Harbiye Orduevi oldu. Harbiye İşhanı'nın çatısından ateşlenen lav silahının mermisi, yine orduevinin 10 ve 11. katları arasındaki duvara isabet etti. Kırılan cam parçaları, 11. kattaki 102 numaralı odada kalan subay eşi Dilek Aydın'ın hafif yaralanmasına neden oldu. Bu saldırıyı da yasadışı DHKP-C örgütü üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!