Rock'ın babalarına ödül

Güncelleme Tarihi:

Rockın babalarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin geleneksel ‘Rock and Roll Hall of Fame’ ödülleri, pazartesi akşamı New York'ta sahiplerini buldu. 13 yıldır verilen ödüller için New York'un ünlü otellerinden Waldorf-Astoria'da yemekli bir ödül töreni düzenlendi. Bu yıl, rock müziğin babaları olarak gösterilen The Eagles, Fleetwood Mac, The Mamas and the Papas grupları ile Carlos Santana, Lloyd Price ve Gene Vincent ödüle layık görüldüler.

Ödül verilen sanaçılardan hayatta olanların hepsi törene katıldı ve mini konserler vererek salondaki davetlileri coşturdular. 1970'lerin ünlü grubu Fleetwood Mac, Bill Clinton'ın seçim kampanyasında kullandığı ‘Don’t Stop/ Durma' şarkısını, The Eagles grubu en sevilen şarkılarından ‘Take it Easy’ ve ‘Hotel California’yı seslendirdiler. 20 yıldır beraber sahnede görülmeyen The Mamas and the Papas ise, 1966-1968 yılları arasında hit olan ‘California Dreamin’ şarkısını söylediler. Gene Vincent ve Fleetwood Mac üyesi Cass Elliot gibi ölen rockçıların ödüllerini ise yakınları aldılar.

Rock yıldızları bu ödülü kazanma hakkını ilk albümleri piyasaya sürüldükten 25 yıl sonra kazanıyorlar. Ödüller verilirken sanatçının rock dünyasındaki önemi ve müziğe yaptığı hizmet göz önüne alınıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!