Robot Kupası’nda çeyrek finaldeyiz

Güncelleme Tarihi:

Robot Kupası’nda çeyrek finaldeyiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2006 00:00

Almanya’da düzenlenen RoboCup 2006’ya katılan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü takımı, dört ayaklı köpek robotlar kategorisinde çeyrek finale yükseldi. Takımımız, 24 takımın katıldığı Dünya Robotlar Futbol Şampiyonası’nda, yenilmesine rağmen Microsoft’a gol atan tek takım oldu.

ALMANYA ’nın Bremen kentinde düzenlenen Robocup 2006’ya katılan Türk takımı "Sony Aibo" tipi robot köpekleriyle çeyrek finale yükseldi. Bremen Stadhalle’de düzenlenen ve 36 ülkeden 440 takımın katıldığı fuarda Türkiye’yi Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliliği Bölümü öğrencileri temsil etti. Robocup’a 4 kişilik ekiple ve "Sony Aibo Ers-7" türü robotlara katılan takımımız amacı, finali oynamak.

MICROSOFT’A GOL

Ekip başkanı Prof. Dr. H. Levent Akın, mücadele ettikleri dalda 24 takım bulunduğunu, bazı takımların 40 kişilik ekiplerle katıldığını söyledi. Prof. Akın, şunları söyledi:

"Biz, benimle birlikte 5 kişilik bir ekiple geldi. Takımımıza ’Cerberus’ adı verdik. Cerberus, Yunan mitolojisinnde yeraltı dünyası tanrısı Hades’in kapısını koruyan cehennem köpeklerine verilen ad. Bu fuara yaklaşık bir yıldır hazırlanıyorduk. Dört robot köpekten oluşan takımımız ilk maçta 6-1 yenildi. Ancak ilk maçımızı bu şampiyonanın en iyi takımı olan ve 40 kişilik bir ekiple çalışan Microsoft Hellhounds’a karşı yaptık. Bu takıma şimdiye kadar gol atabilen tek ekip biz olduk. Daha sonra Japonya ’ya ile 0-0 kaldık. Son maçta İran ’ı 5-3 yenerek ilk 16 takım arasına girdik. Dörtlü grupta ise ilk maçımızı İtalya ile yaptık ve 2-1 galip geldik. Grubun 2. maçında ise Almanya’nın Hamburg takımını 4-1 yenerek çeyrek finali garantiledik."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!