Robert Redford'u reddetti

Güncelleme Tarihi:

Robert Redfordu reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Robert Redford ‘‘Bu kızı istiyorum. Filmimde o oynasın’’ diyecek ve siz ona ‘‘Hayır’’ diyeceksiniz. İmkansız bir şey bu. Ama ‘‘Leon’’ filminin küçük inatçı kızı Natalie Portman, Hollywood'un dev aktörünü elinin tersiyle geri çevirdi.

Natalie Portman, Leon filminde rol aldığında 10 yaşındaydı.Bugün 16 yaşında (yukarda). Her gün 5 saat matematik ve Japonca derslerine kafa patlatıyor ve ayrıca Harvard Üniversitesi'ne girebilmek için de yoğun çalışıyor. Oyunculuğu ise ‘‘üzerinde kafa patlatılması gerekli olmayan bir hobi’’ olarak görüyor.

NATALIE Portman'ı dünya sinemalarında aylarca gösterimde kalan ve ünlü yönetmen Luc Besson'un yönettiği ‘‘Leon-Sevginin Gücü’’ filminden hatırlayacaksınız. 10 yaşında küçücük inatçı bir kız, yalnız başına yaşayan bir kiralık katil rolündeki Jean Reno'nun başına musallat olur ve aralarında benzersiz bir duygusallık yaşanır...

Leon'un küçük Matilda'sı şimdi koskocaman bir genç kız. Ayrıca çok da yetenekli bir tiyatro oyuncusu. Geçtiğimiz günlerde, sıradan bir yemek davetini reddeder gibi, ünlü aktör Robert Redford'u reddederek tüm dikkatleri üzerine çekti. Oysa sahne ve sinema dünyasında kariyerinin henüz başındaki pek çok yıldız adayı, böyle bir teklife balıklama atlardı. Natalie Portman'ın Hollywood'un dev aktörü reddedişinin nedeni, şu sıralar Broadway'de sergilenen ‘‘Anne Frank'ın Günlüğü’’nde başrolde oynaması.

Bugüne kadar 6'dan fazla filmde rol alan genç yıldızı eleştirmenler, Jodie Foster, Liz Taylor ve Audrey Hepburn'le kıyaslıyorlar. Ünlü modacı Isaac Mizrahi, onun için ‘‘O insanlığa sunulan bir armağan’’ diyor.

Her şey 6 yıl önce, yani Natalie 10 yaşındayken başladı. Her çocuk gibi pizzacıda oturmuş karnını doyururken, ünlü kozmetik firması Revlon'un bir yetkilisi onu keşfetti. Revlon'un yetkilisi, bir film ajansına haber verince, tam bir yıl sonra Luc Besson'ın ‘‘Leon’’unda rol aldı. Natalie'ye o günden beri tüm yönetmenler, senaryoları kapının altından ulaştırıyorlar. Tim Burton ona ‘‘Mars Attacks’’ta başkanın kızı rolünü verdi. Woody Allen, Natalie'yi ‘‘Herkes Seni Seviyorum Der’’ filminde evin küçük kızı rolünde oynattı. ‘‘Heat’’te depresif bir genç kız rolünü oynadıktan sonra ise yönetmen Michael Mann onu ‘‘dâhi çocuk’’ olarak adlandırdı. Ancak en iyi eleştirilerini, hiç oynamadığı bir film için aldı. Yönetmen Adrian Lyne ‘‘Lolita’’ filminde oynaması için teklifte bulunduğu zaman ‘‘Bir gün çıplak sahnelerde rol alıp almayacağımı bilmiyorum, ama bu kesinlikle 14'ünde olmayacak’’ dedi. Natalie'nin bu cevabından özellikle de Amerikan basını çok etkilendi ve akıllı tercihinden dolayı onu övdü. Natalie, asla bir Lolita olamazdı. Güzel olmasına çok güzel, ama asla böyle bir rol için uygun değil. Çünkü o daha çok Doris Day kategorisinde sayılıyor. İsrail'de İsrailli bir babanın ve Amerikalı bir annenin kızı olarak dünyaya gelen Natalie, erken gelen şöhretle batağa sürüklenen diğer yaşıtlarına hiç benzemiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!