Resmi Gazete’de Ä°negöl köfte tarifi

Güncelleme Tarihi:

Resmi Gazete’de İnegöl köfte tarifi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 07, 2003 00:00

Ä°negöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı baÅŸvuru sayesinde Ä°negöl köftesinin tarifi Resmi Gazete'de yayınlandı. RESMÄ° Gazete'deki inegöl köfte tarifinde, köfteye kırmızı biber, karabiber, kimyon, yenibahar, sarmısak, pastörize süt, süt tozu, galeta unu, kuru soÄŸan konarak lezzet verilebileceÄŸi belirtildi. Köftelerin en çok 2 santimetre kalınlığında, aynı ÅŸekil ve büyüklükte olmasına dikkat edilmesi gerektiÄŸi ifade edilirken, yapılışı da şöyle anlatıldı:‘‘Kasaplık hayvan gövde etlerinin, tercihen kasaplık dana gövde etleri ve kasaplık koyun gövde etlerinden, kasaplık kuzu gövde etlerinin kemik, tendo fasia, kıkırdak ve lenf yumrusu, sinir ve gerektiÄŸinde yaÄŸları ayıklandıktan sonra iç yaÄŸ, yemeklik tuz ilave edilmesi, çekilmesi, istendiÄŸinde lezzet ve çeÅŸni verici maddelerden biri veya birkaçı ile gerekli katkı maddesi katıldıktan sonra çekilmesi ve homojen hale gelinceye kadar karıştırıldıktan sonra tekrar çekilmesi veya gerektiÄŸinde bu tekrar çekilme iÅŸleminin soÄŸukta en çok 18 saat dinlendirildikten sonra yapılmasıyla elde edilir.’’ Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!