Renata'ya 6 saat Çatlı'yı sordular

Güncelleme Tarihi:

Renataya 6 saat Çatlıyı sordular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Edirne TEM Otoyolu'nda 21 Aralık gecesi Varşova'dan gelen yolcu otobüsünde 6 kişinin kafalarından kurşunlanarak öldürülmesi olayının tek görgü tanığı Polonya uyruklu Renata Kinga Wesolowska, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından, dün saat 12.40'ta Polonya Hava Yolları’na (LOT) ait uçakla Varşova'ya döndü. 15 gün boyunca sorgulanan Wesolowska, önceki gün olaya karıştıkları iddia edilen 10 kişiyle Edirne Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Jandarma ve MİT görevlileri tarafından önceki gece saat 01.00 sıralarında İstanbul'a getirilen Polonyalı genç kadın, Mahmutbey gişelerinde Polonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerine teslim edildi. Geceyi konsoloslukta geçiren Wesolowska, dün sabah konsolosluk yetkilileri ve polis nezaretinde ülkesine gönderilmek üzere Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Çok gergin olduğu ve peşpeşe sigara içtiği gözlenen Wesolowska, gazetecilerin sorusu üzerine ‘‘Eğer kurye olsaydım serbest bırakılarak ülkeme gönderilmezdim. Bir daha Türkiye'ye gelip gelmeyeceğim belli değil’’ dedi. Polonya Konsolosluğu tarafından 476 dolara uçak bileti alınan Wesolowska'ya 250 dolar da harçlık verildiği belirtildi.

Bu arada Renata Kinga Wesolowska'nın önceki gün mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından sonra, 6 saat süreyle Susurluk sorgusuna muhatap olduğu öğrenildi. Wesolowska, serbest bırakılma kararına karşın İstanbul DGM'den gelen bir faks üzerine bir süre daha Edirne Jandarma Alay Komutanlığı'nda tutuldu. Wesolowska'ya 6 saat süreyle Abdullah Çatlı, eşi Meral Çatlı ve Sami Hoştan'ı tanıyıp tanımadığı soruldu.

Polonyalı turist, bu konudaki sorulara, ‘‘Bu isimleri ilk kez sizden duyuyorum’’ yanıtını verdi. Serbest kalmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Renata Kinga Wesolowska, avukatına Türkiye'ye tekrar geleceğini ve buradaki duruşmalara katılacağı sözünü verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!