Rejim düşmanı yetişmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Rejim düşmanı yetişmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, maddi yetersizlik içindeki çocukların eğitim giderlerinin devletçe karşılanacağını, böylece çocukların rejim düşmanlarının tuzağına düşmekten kurtarılacağını söyledi.

Ecevit, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, RP'nin yoğun engellemelerinin aşılacağını ve 8 yıllık zorunlu eğitim tasarısının bugün Genel Kurul'da ele alınabileceğini umduğunu belirtti. Ecevit, bu yasayı çıkarmanın Meclis'in, millete karşı borcu olduğunu bildirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim reformunun somut hazırlıkları içinde olduklarını kaydeden Ecevit, şu bilgileri verdi:

‘‘Türkiye bu yolla çağı yakalayacak ve 2 binli yıllardan sonra da Atatürk'ün hedeflediği şekilde çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkacaktır. Eğitim reformu, ikili öğretime son verilmesini, sınıflardaki öğrenci sayısının en kısa zamanda 30'a indirilmesini, birleştirilmiş sınıf uygulamasının kaldırılmasını, iklik ve güvenlik sorunları olan yerlerde yatılı bölge okulları kurulmasını hedefliyor.''

Yatılı bölge okullarındaki öğrencilerin gereksinimlerinin devletçe karşılanacağını belirten Ecevit, ‘‘Kendi olanakları yetersiz olan öğrencilerin gereksinimleri de devletçe karşılanacak. Böylece çocuklarımız, laik, demokratik rejim karşıtlarının tuzağına düşmekten kurtarılacak'' dedi. Ecevit, reform için gerekli kaynakların saptandığını, devletin yanısıra halkın da bu çalışmaya gereken katkıyı yapacağına inandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!