Reina'daki teröristin video görüntüsünde dikkat çeken detaylar!

Güncelleme Tarihi:

Reinadaki teröristin video görüntüsünde dikkat çeken detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 07:56

İstanbul Reina'yı basarak 39 kişiyi katleden teröristin yeni fotoğrafları ve video görüntüleri ortaya çıktı. Terörist son görüntüyü Taksim'de kaydetmiş. Öte yandan teröristin Reina'daki katliam sonrası kaçışına ilişkin önemli detaylar ortaya çıktı. Bir taksici teröristin Kuruşçeşmeye'ye geldiklerinde parası olmadığını söylediğini bu nedenle indirdiğini anlattı. Terörist, taksicinin telefonundan da bir kişiyi aramış.

İstanbul'da yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran ve 39 kişiyi katleden teröristle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Teröristin yeni görüntülerine ulaşıldı.

Caniye ilişkin ne net görüntü Taksim'den. Terörist, cep telefonundan kendisini görüntülemiş ve etrafı kaydetmiş. Çekimi yaptığı yer Taksim. Görüntüde sessiz. Bu görüntüyle ilgili iki şüphe var. Bir tanesi keşif yaptığı yönünde. Diğeri ise bu görüntüyle terör örgütüne mesaj yolladığı ve 'ben buradayım' dediği şüphesi.

Taksim'deki görüntüyü 28 Ekim-6 Kasım arasında düzenlenen Sahaflar Festivali'nde çektiği iddia ediliyor.

İKİNCİ GÖRÜNTÜ

İHA'nın dün akşam geçtiği habere göre Reina'deki terör saldırısını gerçekleştiren saldırganın farklı görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde teröristin bir gişe sorumlusu ile konuştuğu görülüyor. Görüntünün Laleli'de bir döviz bürosunda kaydedildiği iddia ediliyor. Güvenlik güçlerinin zanlıyı arama çalışmaları ise sürüyor.  

 

TELEFONDAKİ İPUCU

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın ulaştığı bilgilere göre ise Terörle Mücadele ekipleri Reina'da 39 kişiyi katleden teröristin olaydan sonra taksiye binip Kuruçeşme'de indiğini belirledi. O taksici bulundu. Taksici saldırganın Kuruşçeşmeye'ye geldiklerinde parası olmadığını söylediğini bu nedenle indirdiğini anlattı. Sürücü, saldırganın aramasını rica ettiği numarayı aradağını, teröristin kısa süre telefonda konuştuğunu belirtti. Taksici saldırganın bozuk bir Türkçe'yle konuştuğunu da söylerken polis aranılan numarayı araştırmaya başladı. Bu kapsamda yapılan operasyonlarda Özbek ve Kırgızların da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Bugün sabah saatlerinde gözaltı sayısının 14'e yükseldiği öğrenildi. 

SALDIRIDA FLAŞÖR KULLANMIŞ

Emniyette ifade veren bir garsonunun söyledikleri, şüphelinin askeri birliklerin kullandığı malzemelerle katliam yaptığını ortaya koydu. Garsonun ifadesine göre, saldırgan şarjör değiştirirken güçlü ışık oluşturacak “flaşör” benzeri bir malzeme kullanıyordu. Bu güçlü ışık, herkesin panikleyerek yerinde kalmasına sebep oluyordu. Uzmanlar, bu malzemenin, özel askeri birliklerce kullanılan “flaşör bombası” olabileceği üzerinde duruyor. (Sözcü)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!