Regaip Kandili ne zaman? 2020 Regaip Kandili tarihi

Güncelleme Tarihi:

Regaip Kandili ne zaman 2020 Regaip Kandili tarihi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2020 16:59

Regaip Kandili'nin ne zaman idrak edileceği tüm İslam alemi tarafından merak ediliyor. Mübarek üç ayların başlangıcı olan bu özel günde, eller semaya açılacak ve ibadetler edilecek. Gözler şimdi 2020 Regaip Kandili'nin idrak edileceği tarihte. Peki, Regaip Kandili ne zaman?

Haberin Devamı

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili’nin idrak edilmesine çok kısa bir zaman kaldı. Regaip Kandili'nin yaklaşmasıyla birlikte Müslümanlar, bu mübarek günün 2020'de hangi tarihe denk geleceğini merak ediyor. İşte, Regaip Kandili hakkında merak edilenler...

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar 2020 yılında 25 Şubat'ta başlayacak.

Milyonlarca inanan vatandaş tarafından beklenen Regaip Kandili, 2020 yılı dini günler takvimine göre bu yıl 27 Şubat'ta idrak edilecek. Regaip kandili aynı zamanda Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların başlangıcını da simgeliyor.

REGAİP NE DEMEK?

Regaib kelimesi; "çok değerli hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey” anlamlarına gelmektedir. İhsanı bol olan Rabbimizden günahlarımızın mağfiretini, ömrümüzün bereketini isteyerek gündüzünü oruç, gecesini namazla geçirmemiz tavsiye edilen bir gecedir. Ayrıca bu gece, bundan sonra gelecek olan kutsal gecelerin ve Ramazan ayının ilk habercisidir. Nitekim Recep ayının başlangıcında Peygamberimizin şöyle dua ettiği rivayetler arasında yer almaktadır: “Ey Allah’ım, recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur." (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, I, 259)

Haberin Devamı

Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' da denilmiştir. Yani; iyiliklerin isabet ettiği Recep ayı. Recep ayına 'tövbe' ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir.

BAKMADAN GEÇME!