Bugün kandil mi, bugün ne kandili? İşte 2021 kandil günleri ve Regaib Kandili tarihi

Güncelleme Tarihi:

Bugün kandil mi, bugün ne kandili İşte 2021 kandil günleri ve Regaib Kandili tarihi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2021 19:37

Kandil gecesi üç ayların gelesinin ardından Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Sosyal medyadan paylaşılan ve SMS üzerinden gelen kandil mesajları ardından 2021 kandil tarihleri merak konusu oldu. 2021 yılında Regaip, Miraç, Berat ve Mevlid olmak üzere dört kandil idrak edilecek. Mübarek gecede ibadetlerini eksiksiz yerine getirecek olan vatandaşlar, bugün ne kandili ve bugün kandil mi sorularına Diyanet bilgisi ile yanıt arıyor. İşte, 2021 kandil günleri ve Regaib Kandili ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Müslümanlar için manevi önem taşıyan 2021'in ilk kandilinin gelmesiyle beraber, 'Bugün kandil mi?' sorusunun yanıtına yönelik araştırmalar hız kazandı. Özellikle kandil mesajları alanlar ve gündemde yer alan kandil etkinlikleriyle beraber, bugünün ne kandili olduğunu öğrenmek isteyenler, büyük önem arz eden ve yurttaki camilerde ibadetlerle ihya edilen kandilin anlamını ve önemini öğrenmek istiyor. Peki, bugün ne kandili? Bugün kandil mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre, Regaip Kandili bugün ibadetler ve dualarla idrak edilecek. Müslümanlar bugün, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların habercisi Regaip Kandili'ni 2021'de karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyor.

REGAİP KANDİLİNİN ÖNEMİ

Regaib Gecesi, ihsanlar ve ilahi tecellilere sahne olacağı bildirilen bir gecedir. Bu itibarla bu gecede yapılacak dua, istiğfar ve ibadet, günahların affına vesile olacaktır. Peygamber Efendimiz (sav) bu gecede yapılan duaların kabul olacağını şu hadis-i şeriflerinde bizlere bildirmiştir. "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez, kabul olunur. Bu geceler Recep’in ilk Cuma gecesi, Şaban’ ın yarısında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleridir."

Haberin Devamı

2021 KANDİL TAKVİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye göre, recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 18 Şubat'ta Regaip Kandili idrak edilecek.

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili 10 Mart'ta ve ramazanın müjdecisi kabul edilen Berat Kandili'nin 27 Mart'ta idrak edilmesinin ardından, on bir ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan 13 Nisan'da başlayacak.

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 8 Mayıs'ta idrak edilecek ve Müslümanlar 13 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!