Refah eskiye döndü

Güncelleme Tarihi:

Refah eskiye döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'nin 14. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenen kutlamalarda konuşan Oğuzhan Asiltürk, partisiyle ilgili kapatma davasını eleştirerek, ‘‘Bir Refahçı olarak size söz ve teminat veriyorum, herkes bu uğurda canını ve malını ortaya koymaya hazırdır'' dedi.

RP iktidara gelince bir kenara bıraktığı eski sert ve rahatsız edici üslubuna yeniden döndü. RP, dünkü 14. kuruluş yıldönümü kutlamaları gövde gösterisine dönüştürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Altınpark'ta yapılan kutlamalarda, üzerinde Arapça yazılar ve parti sloganları yazılı yeşil ve kırmızı bandajlar takmış gençler, ‘‘İslam'a uzanan eller kırılır'', ‘‘İmam-Hatipler kapatılamaz'' ve ‘‘RP kapatılamaz'' sloganları atıp, tekbir getirdiler.

RP Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk'ün, RP'yle ilgili kapatma davasını eleştirerek, ‘‘Bir Refahçı olarak size söz ve teminat veriyorum, herkes bu uğurda canını ve malını ortaya koymaya hazırdır'' demesi, kutlamalara katılan partilileri coşturdu. Asiltürk'ün bunun üzerine, ‘‘Bu dava şimdi bizden can vermemizi istemiyor. Bu davayı herkese anlatın yeter'' uyarısında bulundu.

FAŞİZM BENZETMESİ

RP lideri Necmettin Erbakan, kapatma davası için ‘‘faşizm'' benzetmesinde bulundu. Hitler, Mussolini, Stalin ve Franko dönemlerinde uygulanan ‘‘kolektif suç'' ilkesinden yola çıkılarak şimdi RP'nin kapatılmak istendiğini savunan Erbakan, bu diktatörlerin sonunda 5 milyon kişinin öldüğü 2. Dünya Savaşı'nı çıkardıklarını hatırlattı. Erbakan, ‘‘Çağdaş dünyada partiler kapatılamaz. Bu yanlıştan en kısa sürede dönülecektir. Çünkü bu, Türkiye'nin onuru, demokrasinin şerefidir'' dedi.

RP'nin, ‘‘İmam-hatipler ve Kuran kursları kapatılsın'' kampanyasına katılmadığı ve ‘‘Kız öğrenciler okullarına başörtüleriyle gitsin'' dediği için kapatılmak istendiğini de savunan Erbakan, asıl, dini öğrenme hakkının engellenmesinin laikliğe aykırı olduğunu öne sürdü ve, ‘‘Kimse bu gidişi durduramaz, milleti yok edemezsiniz'' dedi. Erbakan'ın ‘‘Dünyanın en büyük partisiyiz'' diye övündüğü üye sayısı kafa karıştırdı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, RP'nin üye sayısını 2 milyon 655 bin 871 olarak ilan ederken, Erbakan dün, 4 milyonuncu olduğunu öne sürdüğü üyesine 14. kuruluş yıldönümünde plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!