Ratko Mladiç Lahey'e gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Ratko Mladiç Laheye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 19:20

Tutuklandıktan sonra Belgrad Yüksek Mahkemesi Savaş Suçları Bölümünde tutulan ’Bosna Kasabı’ olarak anılan Ratko Mladiç Belgrad havaalanından özel uçakla Lahey’e gönderildi.

Ratko Mladiç’in Lahey’e uçakla gönderildiği haberini Sırbistan Adalet Bakanı Snejana Maloviç duyurdu. Maloviç , Ratko Mladiç’in, Lahey’e iade edilmesi için kararnameyi saat 15’de imzaladığını belirterek, "Bununla Lahey mahkemesine olan sorumluluğumuzu yerine getirdik"dedi. Maloviç, sonraki aşamanın Ratko Mladiç’i yılarca saklayanları bulup sorgulamak için çaba harcayacağını söyledi. Maloviç, ön önemli görevinin son savaş suçlusu Goran Haçiç’i tutuklamak olduğunu açıkladı.

Ratko Mladiç’in Lahey’e iadesi için Belgrad’taki özel mahkemenin bulunduğu yol bir kaç saat önceden ulaşıma kapatıldı. Binanın çevresinde kar maskeli Sırbistan özel polis timleri, kurşun geçirmez araçlarla hazır bekletildi. Polis araçlarından birine bindirilen Ratko Mladiç, Belgrad havaalanına götürüldü. Saat 18.00’de Ratko Mladiç’in içinde bulunduğu özel uçak Lahey’e uçtu. Ratko Mladiç’in ilerleyen saatler içinde Lahey savaş suçları mahkemesine teslim edilmesi bekleniyor. Ratko Mladiç’in Lahey7e teslim edilmeden önce özel izinle ailesinin mezarlarını ziyaret edip, oğlu Darko ve eşi Bosilka ile görüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!