Raphael'in ilham perisi 16 milyon sterlin

Güncelleme Tarihi:

Raphaelin ilham perisi 16 milyon sterlin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 11:23

Londra’daki dünyanın en önemli müzayede evlerinden biri olan Christies'de Raphael’in 16. yüzyıla ait çiziminin Aralık ayında yapılacak olan açık arttırmayla 16 milyon Sterline satılması bekleniyor.

Haberin Devamı

“Head of a Muse” (İlham Perisinin Başı) isimli eser, eğer 16.2 milyon sterlinin üzerinde satılırsa açık arttırmada satılmış olan “old master” çizim rekorunu ikiye katlamış olacak.

 

İlk kez İngiliz Müzesi'nde halka açık olarak 1983 yılında sergilenen çizimi, Christies Müzayede Evi'nin St. James showroom'unda Salı günü gösterime çıkardı.

 

Christie’s in eski ustaların çizimlerinin sorumlusu Benjamin Peronnet, eserin 1936 yılından bu yana aynı İngiliz ailenin elinde olduğunu belirtti. Eser 150 yıldır ilk defa açık arttırmaya çıkarılıyor. Müzayede evinin eseri neden bu kadar büyük bir değerle kabul ettiğine ilişkin sorularaise Peronnet; “Raphael tüm zamanların en büyük ustalarından biri ve bunun da üstünde bu çok önemli bir çalışma, bu Raphael’in sanatının müthiş bir örneği, klasik bir sadelik ve inanılmaz bir güzellik." dedi.

Haberin Devamı

 

8.1 milyon sterlinlik rekor şu anda,  Michelangelo’nun “The Risen Christ” ve Leonardo Da Vinci’nin “Horse and Rider” isimli eserlerinde. Raphael’in bu önemli çalışması “Christie's Old Masters and 19th Century Art Evening Sale” 8 Aralık’ta açık arttırmaya sunulacak.

 

Satış aynı zamanda önemli bir Rembrandt eseri olan “Portrait of a Man” i  de içeriyor. Eserin 18 ila 25 milyon sterlin arasında satması bekleniyor. Ayrıca Domenico Zampieri’ye ait bir Barok eseri olan “Saint John the Evangelist”7 ila 10 milyon sterlin arasında satması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!