Ramazan'da türbeler açık mı? Türbeler ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda türbeler açık mı Türbeler ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 11:36

Ramazan ayının manevi atmosferinin yoğun olarak yaşandığı camilerde teravih ve cemaatle namaz bu yıl salgın sebebiyle kılınamayacak. Pek çok vatandaş ise Ramazan aylarının vazgeçilmez mekanlarından türbelerin durumunu merak ediyor. Peki, Ramazan'da türbeler açık mı? Türbeler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Vatandaşların ziyarette bulunup dua ettiği ve oruçlarını açarak manevi huzuru buldukları türbeler, bir süredir yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle kapalı durumdaydı. Vatandaşlar da bu durumun Ramazan ayında devam edip etmeyeceğini merak ediyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 117 türbe bulunuyor. Padişahların tahta çıkarken kılıç kuşandığı Eyüp Sultan Türbesi, Fatih Sultan Mehmet türbesi, Kanuni Sultan Süleyman türbesi, Hürrem Sultan türbesi, Aziz Mahmud Hüdayi türbesi, Oruç Baba türbesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın süt kardeşi Yahya Efendi'nin Beşiktaş'taki türbesi, Hazreti Yuşa türbesi ve "Vefa" semtinin isim babası Ebul Vefa Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu birçok özel mekan, İstanbul’da özel dini günlerde ve ramazan ayı süresince ziyaretçi akınına uğrayan mekanlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşların ziyarette bulunup dua ettiği ve oruçlarını açarak manevi huzuru buldukları bu mekanlar, bu ramazan ayında yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle kapalı olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda tüm müze ve ören yerleriyle türbeleri 30 Nisan'a kadar kapatıldı. Türbelerin normalleşmenin yaşanması beklenen ramazan ayı sonuna kadar ziyarete kapalı kalması, bu sürenin de değerlendirilerek uzatılması bekleniyor.

Birçok türbede sandukaların bulunduğu alanlar tamamen ziyarete kapalı tutulurken bazı ziyaretgahlarda ise vatandaşlar hacet pencelerinden dua edebilecek.

BAKMADAN GEÇME!