Ramazan çadırında izdiham

Güncelleme Tarihi:

Ramazan çadırında izdiham
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 23:13

Edirne Valiliği’ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Selimiye Meydanı’nda kurulan iftar çadırında ücretsiz iftar yemeği dağıtımı izdihama neden oldu.

Yemek almak isteyenlerin yarattığı izdiham nedeniyle birçok kişi ezilme tehlikesi yaşarken, gerginlik polisin müdahalesiyle son buldu.
Ramazan ayı nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Selimiye camiinin önündeki meydanda 650 kişilik iftar çadırı kurdu. İlk iftar yemeğine Edirne Valisi Gökhan Sözer eşi Sema Sözer ile çok sayıda daire müdürü katıldı. Edirneli işadamları tarafından karşılanan ilk gece iftar masrafında vatandaşlara çorba, tas kebabı, pilav ve cacık menüsü verildi. Ezanın okunmasının ardından çadır çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu çok sayıda kişi, bir anda çadıra girince izdiham yaşandı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. İzdihamı araya giren polis ekipleri önledi ve vatandaşları sıraya soktu. Görevliler ise sık sık hoparlörden vatandaşların sakin olmalarını ve sıraya girmelerini istedi. Tamamen dolan çadırda vatandaşlar iftarını açtıktan sonra evlerinin yolunu tuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!