Ramazan ayı ne zaman? Ramazan'ın ilk günü ne zaman 2020?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayı ne zaman Ramazanın ilk günü ne zaman 2020
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2020 20:09

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? sorusu içinde bulunduğumuz mübarek üç aylar devam ederken, oruç ibadetini idrak etmeye hazırlananlar tarafından yanıtı araştırılan konulardan oldu. Diyanet 2020 takviminde yer alan bilgileri merak edenler, bu yıl ilk sahura ne zaman kalkılacağı ve ilk orucun hangi gün tutulacağını öğrenmek istiyor. Peki, Ramazan'ın ilk günü ne zaman 2020? Ramazan ne zaman ve oruca ne zaman kalkılacak? İşte, o konu hakkında detaylar.

Haberin Devamı

Dini vazifelerini yerine getirecek olanlar on bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının bu yıl ne zaman başlayacağını araştırıyor. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı bu yıl da oruç, dua ve ibadetlerle idrak edilecek. Peki, 2020 Ramazan ayı ne zaman? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre, Ramazan ayının başlayacağı tarih ve Ramazan ayının önemiyle ilgili bazı bilgiler.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 23 Nisan’ı 24 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak. Ramazan ayının ardından 24 Mayıs’ta ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı'na girilecek.

Arife: 23 Mayıs 2020 Cumartesi

Ramazan Bayramı'nın 1. günü: 24 Mayıs 2020 Pazar

Ramazan Bayramı'nın 2. günü: 25 Mayıs 2020 Pazartesi

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'nın 3. günü: 26 Mayıs 2020 Salı

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır.

Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

ORUÇ NEDİR?

Oruç Arapça’da “savm” kelimesiyle ifade edilir. Savm sözlükte nefsi tutmak ve engellemek anlamındadır.

İslam dininde oruç, sabahın başlangıcı sayılan ikinci fecirden (tan yerinin ağarmasından) başlayarak güneşin batışına kadarki sürede başka bir deyişle imsaktan iftara kadar ibadet niyetiyle yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden nefsi uzak tutmaktır.

Haberin Devamı

Oruçtan beklenen amacın gerçekleşmesi için dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Kamil anlamda oruç bütün organların iştirakiyle gerçekleşir. Şöyle ki: Oruç tutan kişi mideyi yemek içmekten koruduğu gibi, dili de yalandan, gıybetten, kötü ve boş sözden uzak tutmalı- dır. Göz harama bakmamalı, kusur aramamalıdır. Kulak gıybet, dedikodu ve boş sözler dinlememelidir. Gönül güzel şeyler düşünmelidir. Bilinmelidir ki, organları orucu iştirak etmeyi başaramayan kişi şeklen oruç tutmuşsa da, oruçtan beklenen gayeye bütünüyle ulaşamamış demektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!