Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2020 Ramazan bayramı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayı ne zaman başlayacak 2020 Ramazan bayramı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2020 20:39

Ramazan ayına yönelik tarih araştırmaları yeni yılla birlikte hız kazandı. Oruç tutarak ibadetlerini yapacak vatandaşlar bir yandan da yaz tatili planları ile birleştirmek için ramazan bayramının tarih bilgisini sorguluyor. Peki, Ramazan ne zaman başlayacak? 2020 Ramazan bayramı ne zaman?

Haberin Devamı

2020 ramazan ayı için bekleyiş devam ediyor. Mübarek üç aylar içinde yer alan ve Kadir Gecesi'ni de barındıran ramazan ayı, pek çok vatandaşın tarihini merak ettiği konu olarak dikkat çekiyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

2020 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İslam dünyasının sabırsızlıkla beklediği mübarek Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2020 yılında 24 Nisan'da başlayacak ve 23 Mayıs'da son bulacak. 24 Mayıs'ta ise ramazan bayramının birinci günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

23 Mayıs cumartesi Ramazan Bayramı Arifesi
24 Mayıs pazar Ramazan Bayramı 1.gün
25 Mayıs pazartesi Ramazan Bayramı 2.gün
26 Mayıs salı Ramazan Bayramı 3.gün

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ VE FAZİLETİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

Haberin Devamı

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

BAKMADAN GEÇME!