Rakun köpeği nedir ve nerede yaşar? Koronavirüs mü yayıyor?

Güncelleme Tarihi:

Rakun köpeği nedir ve nerede yaşar Koronavirüs mü yayıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2020 15:00

Rakun köpeği, dış görünüşü tıpkı bir rakunu andırdığı için bu ismi almıştır. 55 santimlik uzunluğa sahip olan Rakun köpeği, normal bir köpeğin havlamasına nazaran çok farklı bir tona sahiptir. Rakun köpeğinin havlaması daha çok miyavlamaya benzemektedir. Rakun köpeğinin köpekgiller familyasının en ilkel türü olduğu bilinmektedir. İşte, Rakun köpeği hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar

Haberin Devamı

Rakun köpeği Doğu Sibirya, Kuzey Çin, Kuzey Vietnam, Kore ve Japonya'ya özgüdür. 1927 ve 1957 yılları arasında, kürk yetiştiriciliği ile tanınmıştır. Rakun köpekleri, Finlandiya, İsveç, Norveç, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden kuzey ve batı Avrupa'da yaygın, Slovakya, Almanya, Fransa, Avusturya ve Macaristan'da görülmektedir.

Orman, orman sınırları veya yoğun bitki örtüsünün bulunduğu bataklıklar ve sazlık alanlarını tercih eder. Rakun köpekleri deniz seviyesinden 3 kilometre yukarıda bulunur.

HER ŞEYİ YİYEN TÜRDEN

Rakun köpeği her şey yiyici hayvanlardır: fareler, kuşlar, balıklar, sülükler, böcekler, meşe meyveleri, fındıklar, böğürtlenler ve diğer meyveler yemek listesinde yer alır. Yuvalarını yerde kuran kuşların yumurtalarını yemeyi de sever. Leş ile de beslenebilir. Genellikle ağaçlara tırmanmak yerine, yiyeceklerini yerde, özellikle çalılıklarda ve su kıyılarında arar. Ama kavisli tırnakları yardımıyla ağaçlara da tırmanabilirler.

Haberin Devamı

Rakun köpeği tekeşli bir hayat sürer. Dünyaya getirdikleri 6-10 yavruyu birlikte besleyip büyütürler.

Rakun köpegi köpekgiller familyasının tek kış uykusuna yatan üyesidir.

Rakun köpeğinin doğal düsmanları Avrasya vaşağı, kurt, boz ayı ve rakun köpeğinin yavrularını avlayan puhudur.

KORONAVİRÜS MÜ YAYIYOR?

SARS-CoV’nun rezervuarı tam olarak tespit edilmemekle birlikte Himalaya maskeli palmiye misk kedisi, Çin yaban gelinciği porsuğu ve rakun köpeği gibi bazı vahşi hayvanların enfeksiyon kaynağı olabileceğine dair kanıtlar bulunmuştur

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!