Rakiplere bayram telefonu

Güncelleme Tarihi:

Rakiplere bayram telefonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 01:58

Bayramın birinci gününü İstanbul’da geçiren cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kahvaltı sırasında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis’te grubu bulunan parti genel başkanlarını ile kendisini destekleyen Meclis dışındaki partilerin genel başkanlarını arayarak bayramlarını kutladığını açıkladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra rakipleri Başbakan Tayyip Erdoğan ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı telefonla arayarak bayramlarını kutladığını söyledi. İhsanoğlu ayrıca kendisine destek olan partilerin genel başkanlarını da arayarak bayramlarını kutladığını belirtti.
İhsanoğlu, saat 12.50 sıralarında eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Yeniköy'deki evinden Yeniköy Mezarlığı'na gitti. Burada babası İhsan, annesi Saniye İhsanoğlu'nun mezarlarını ziyaret eden ‘çatı adayı’, ardından Eyüp'teki Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne geldi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da eşlik ettiği ziyaret öncesi İhsanoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Bu sabah ailemizle birlikte sabah kahvaltısı sofrasındayken, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Meclis’te grubu bulunan sayın genel başkanlara en iyi bayram dileklerimi sundum. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ailesi ile bizi destekleyen meclis dışındaki partilerin genel başkanlarını arayarak karşılıklı bayram tebriğini yapmış bulunuyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum.”

Haberin Devamı

BENDE DAVUL-ZURNA YOK

Konuşmasının ardından yanına yaklaşan bir vatandaşın "İsrail politikalarına karşı sizden ciddi bir kınama istiyoruz" sözlerine İhsanoğlu, "Benim bu konuda defalarca açıklamalarım oldu" diye yanıt verdi. İhsanoğlu, aynı vatandaşın "Ben duymadım" demesi üzerine ise şöyle devam etti: "İsrail'in bu zulmü, tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Benim heyecanım sizinkinden daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini hayatımda çok defa gördüm. Genel sekreterlik görevim sırasında 2008-2009 yıllarında aynı senaryoyu gördüm. Ve devlet terörü uygulayan İsrail'e karşı durabilen tek uluslararası kuruluşun genel sekreteriyim. Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi'nden kınama kararı çıkarttım. Bende davul-zurna yok. Ben Gazze'ye ilk kez yardım götüren uluslararası kuruluşların başındayım. Son 20 günde defalarca söylememe rağmen bana karşı yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz."

Haberin Devamı

CAMİYE BAYRAM BAĞIŞI

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram namazını Yeniköy Çarşı Merkez Camisi'nde oğulları Aziz ve Orhan İhsanoğlu ile birlikte kıldı. Cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İhsanoğlu, çocuklara bayram harçlığı verdi, cami yardımlaşma derneğine de bağışta bulundu. İhsanoğlu, yaptığı açıklamada “Milletimizin huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmesini temenni ediyorum. Bayram tadında huzur içerisinde 3 gün geçirelim. Aynı zamanda rehin olan kardeşlerimizin bir an evvel ailelerine kavuşmalarını ve bayramı huzur içerisinde korkusuzca güven içinde geçirmesini niyaz ederim. Bütün dünyada mazlum olan milletlerin bu bayramda huzur bulmalarını temenni ederim” diye konuştu. Kahvaltı yaptığı kafenin çalışanlarıyla da fotoğraf çektiren İhsanoğlu, bir fırına girerek ekmek aldı. Gazetecilerin "Ekmek mi aldınız" sorusu üzerine İhsanoğlu gülerek “Sevgi ekmek içindir. Saygı ekmek içindir. Birlik ekmek içindir" dedi. İhsanoğlu, Eyüp’teki Çocuk Yuvası ziyaretinde alkışlarla karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!