Rahip Santoro törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Rahip Santoro törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 12:21

Trabzon'da üç yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle Sancta Maria Kilisesi'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

ANMA TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Kilisedeki anma töreninde, Santoro'nun kız kardeşi Maddelana Santoro ile bazı yakınlarının katıldığı ayin gerçekleştirildi.

Ayinin ardından Maddelana Santoro, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm insanların birbiri sevmesi gerektiğini ifade ederek, “Hristiyan ya da Müslüman, herkesin birbirini sevmesi çok önemli. Birbirimizi sevelim ve birbirimize çok iyi bakalım” dedi.

Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese ise, gönderdiği mektupta, Papa'nın daveti nedeniyle Roma'da bulunduğunu belirterek, “onun ölümü sayesinde birçok kişi Hristiyan olmanın bazen hayatla ödenmesi gereken bir armağan olduğunu anladı”görüşünü ifade etti
Santoro'nun, Hristiyanlığı, kendini başkalarına adayarak yaşadığını ifade eden Padovese, şunları kaydetti:

“O, insanlara inancını dayatmadı, sadece önerilerde bulundu. Hayatta uyumlu olmanın sözlerden daha güzel olduğunu anladı. Eğer bugün onu hatırlıyorsak, bizlere bıraktığı ve hep aramızda onu canlı tutan bu tanıklığı nedeniyledir. Türkiye'de uyumlu Hristiyan olmamız için Allah'a yalvaralım. Bazıları Türkiye'deki Hristiyan'ları dış mihraklar olarak görüyor ve büyük güvensizlik yaratıyorlar. Bu kişilere Hristiyan olan iyi Türkler olabileceğini de göstermek gerekiyor.”

Trabzon'daki Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006 tarihinde, O.A'nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!