Rahat uyu Gülçin

Güncelleme Tarihi:

Rahat uyu Gülçin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cesur ve dürüst gazeteci Gülçin Telci'nin zamansız ölümü Türkiye'yi üzüntüye boğdu. 53 yaşında aramızdan ayrılan Gülçin Telci için taziye bildirmek ve başsağlığı dilemek üzere Hürriyet Gazetesi’ni arayanlar telefonları kilitlerken, faks ve telgraf yağmuru dün de sürdü.

YAKALANDIĞI amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan Türk basınının cesur ve dürüst kalemi Gülçin Telci'yi sevenlerin başsağlığı mesajları sürüyor. Dün de gazetemizin faks ve telefonları Gülçin'in için taziye bildirmek isteyenler tarafından kilitlendi.

Önceki akşam ve dün gelen telgraf ve fakslar arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hikmet Uluğbay, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Şenkal Atasagun, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Yücel Yener de vardı.

MESAJ GÖNDERENLER

Hürriyet Gazetesi'nde her hafta cumartesi ve pazar günleri Gülçin Yazıyor adlı köşesinde yazdığı yazılarıyla okurlarıyla bütünleşen cesur ve dürüst kalem Gülçin Telci için, gelen mesajların bir kısmı şöyle:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Uluç Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suna Kıraç, Yapı Kredi Kültür ve Sanatçılık Genel Müdürü Özalp Birol ve Murahhas Aza Enis Batur, DSP İstanbul İl Başkanı Fehmi Yavuzalp, İstanbul Milletvekili Mehmet Moğultay, Manisa Milletvekili Sümer Oral, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Yalçın, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, Halk Sigorta Genel Müdürü Erhan Dumanlı, Bayındır Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Çörtük, Değişen Türkiye Partisi Genel Başkanı Gökhan Çapoğlu, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Bekir Hazar, Anamur Belediye Başkanı Süreyye Çelik, CMT 55 Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cemil Tatari, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Şanlıurfa Milletvekili Necmettin Cevheri, Milli Savunma Bakanı Hikmet Sami Türk, İstanbul Milletvekili Cavit Kavak, Komili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Komili, Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Volkan Vural, Adalet Bakanı Selçuk Öztek, İçel Milletvekili Fikri Sağlar, İçişleri Bakanı Cahit Bayar.

GÜLÇİN İÇİN KİM NE MESAJ GÖNDERDİ?

ULUÇ GÜRKAN

Sayın Telci'yi kaybetmenin acısını paylaşıyorum. Gülçin'e tanrıdan rahmet, siz çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.

DENİZ BAYKAL

Hürriyet Gazetesi yazarı Gülçin Telci'nin genç yaşta aramızdan ayrılması hepimizi üzdü. Gülçin Telci'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Hürriyet ailesine başsağlığı diliyorum.

HİKMET ULUĞBAY

Hepimiz için büyük kayıp olan değerli gazeteci arkadaşımız Gülçin Telci'nin aramızdan ayrılmasının üzüntüsü içindeyiz.

NAMİ ÇAĞAN

Değerli gazeteci Gülçin Telci'yi kaybetmenin üzüntüsünü sizlerle paylaşır, merhumeye tanrıdan rahmet, size, ailesine ve tüm basın dünyasına başsağlığı dilerim.

ŞENKAL ATASAGUN (MİT)

Değerli gazeteci yazar Gülçin Telci'nin vefatını teesürle öğrenmiş bulunuyorum. Şahsım ve teşkilatım adına tüm Hürriyet camiasına başsağlığı dilerim.

CAHİT BAYAR

Gazeteniz yazarlarından Gülçin Telci'nin ölümünden büyük üzüntü duydum. Acınızı paylaşıyorum. Merhumu rahmetle anar, gazeteniz camiasına ve diğer yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

YÜCEL YENER (TRT)

Değerli gazeteci Gülçin Telci'nin vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Merhumeye allahtan rahmet, tüm Hürriyet Gazetesi okurlarına ve çalışanlarına sabır ve başsağlığı dilerim.

SUNA KIRAÇ

Türk basın caiması namuslu bir kalemini, sizler sağlam bir arkadaşınızı, bizler de değerli bir dostumuzu kaybettik. Gülçin zeki, kıvrak, analitik kabiliyeti yüksek, saygı duyulması gereken olaylara saygı duyan, çarpık olaylara karşı acımasız olan, sıradışı bir insandı. Ölümü de kişiliği gibi sıradışı ve zamansız oldu.

ŞÜKRAN-IŞIN ÇELEBİ

Sevgili Gülçin Telci'nin vefatından büyük üzüntü duyduk. Acınızı yürekten paylaşır, Gülçin'e Tanrı'dan rahmet Hürriyet Camiası'na, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.

İSMET DEMİRDÖĞEN (ÇGD)

Değerli meslektaşımız Gülçin Telci'nin aramızdan ayrılmasının derin acısını yaşıyoruz. Ailesine ve tüm basın camiasına başsağlığı dileriz.

EMİN ALİ GÜNDEZ (İMKB)

Çok kıymetli dostumuz Gülçin Telci'nin vefatını öğrenmiş bulunmaktayım. Basınımızda kendine özgü kalemi ile belki de benzersiz bir alanı kaplamış olan Telci'nin zamansız vefatı derin bir üzüntüye neden olmuştur. Tüm camianıza başsağlığı dilerim.

KENAN BAŞARAN

(Yaşam Radyo): Değerli gazeteci Gülçin Telci'nin kaybından büyük bir üzüntü duyduk. Basınımız ve Hürriyet Gazetesi'nin tüm çalışanlarının başısağolsun.

SELAHATTİN SERBEST (Demirbank):

Değerli gazeteci Gülçin Telci'nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bu büyük kayıptan dolayı tüm Hürriyet camiasına başsağlığı diliyorum.

ATİLLA ÖGÜD

Bugün içimden ‘‘bir şey’’ koptu. Hürriyet'in içinde de ‘‘Gülçin’’ yoktu. Artık olmayacak diyenler çıkabilir. Gülçin hep olacak. Onun için dua ediyorum. Saygılarımla.

İSMAİL AYTEMİZ (PÜİS)

Gazetenizin usta ve değerli kalemlerinden Gülçin Telci hanımefendinin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Merhumeye Tanrı'dan rahmet, Hürriyet Gazetesi çalışanlarına şahsım ve teşkilatım adına başşağlığı dilerim.

HALİS KOMİLİ

Değerli dostumuz, meslektaşımız Gülçin Telci'nin zamansız kaybından dolayı eşim ve ben büyük üzüntü duyduk. Sevgili Gülçin'e Tanrı'dan rahmet diliyoruz.

EKREM KESKİN (TBB)

Değerli arkadaşımız Gülçin Telci'nin vefatından dolayı üzüntülerimi bildirir, şahsınızda kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dilerim.

HÜSAMETTİN ÖZKAN

Basınımızın cesur kalemi Hürriyet Ailesi'nin sevgilisi Gülçin Telci'nin büyük bir ustalıkla sürdürmeye çalıştığı yaşama mücadelesine yenik düşerek aramızdan ayrılmasından büyük üzüntü duydum.

FUAT MİRAS (TOBB)

Yayın grubunuzun değerli köşe yazarlarından Gülçin Telci'nin vefatı camiamızda büyük bir üzüntü yarattı. Dürüst, ilkeli ve ülke menfaatlerini herşeyin üzerinde tutan merhumeye Allah'tan rahmet dilerim.

OKAN OĞUZ (TİM)

Telci gerek yazıları gerekse çok yönlü kişiliğiyle ekonomi basını ve kulisleri ile iş dünyası nezdinde seçkin bir yere sahip olmuştur.

ÜMİT-CEM BOYNER

Gülçin gibi özel bir insanı, gerçek bir dostu kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

FİKRİ SAĞLAR

Tüm yaşamını yönetimde kirliliğe karşı aydınlık bir Türkiye için onurlu bir mücadeleyle dolduran güzel insan Gülçin Telci'yi yitirmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyim. Gülçin Telci adı sadece basın tarihimizde değil temiz yönetim mücadelesi ve demokrasi tarihimizde de şimdiden ayrıcalıklı bir yere sahip olmuştur.

Gülço'ya

Kıpır kıpır gelirdin hep,

Bir gülüşün bin çiçekti yüzünde...

Güzeldin,

Güzel olan her şey seninleydi.

Sen ‘en sevgili’ydin,

Benim uçuk kaçık halamdın.

Şimdi on bin çiçek var yüzünde;

Sana yakışmayan ‘ölüm’ün sunduğu,

Rengarenk dostlarından, sevgililerinden...

Sen gene geleceksin kıpır kıpır

Her gece baş ucuma,

Alarak yanına pamuk babaannemi ve

Canım babamı,

Beni okşayıp okşayıp

Uyutacaksınız.

Huzur içinde uyuyun.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!