Radyasyon kazasına suçlu aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Radyasyon kazasına suçlu aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Akıl almaz bir şekilde radyasyon mağduru olan Ilgaz Ailesi'nin Küçükçekmece 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'na açtığı ve trilyonlarca lira maddi ve manevi tazminat istedikleri dava ise delillerin toplanması için ertelendi.

İkitelli'de meydana gelen radyasyon kazasıyla ilgili olarak Çulhalar Limited Şirketi'nin sahibi Bayram Çulha ve şirket mühendisi Yaşar Işık’ın yargılandığı davada tanıklar dinlendi.

Radyoaktif zehirlenmeye neden olan Cobalt-60 maddesinin bulunduğu İkitelli Marmara Sanayi Sitesi’indeki deponun sahibi Mustafa Söyleyici, sanık Bayram Çulha’yı tanımadığını söyledi. Söz konusu depoyu olaydan bir ay önce İsmail Başyurt’tan aldığını ve kendisine depoda bulunan malzemeyi almasını söylediğini ifade eden Söyleyici, deponun kapısının sürekli açık olduğunu anlattı.

Avukat: Suçlu deponun sahibi

Başyurt’un verdiği izin üzerine deponun içinde bulunan iki demir sandık ile çöplerin temizlenmesi için site temizlik görevlisini çağırdığını, temizlikçinin de bu demir sandıkları hurdacıya verdiğini öne sürdü. Söyleyici, depoda bulunan iki demir sandığın kime ait olduğunu araştırdıklarını, ancak sahibini bulamadıklarını sözlerine ekledi.

Temizlik görevlisi Burhan Eren de Mustafa Söyleyici tarafından temizlik yapmak üzere çağrıldığını ve depoda bulunan iki demir sandık ile kağıtları çöpe atmak yerine daha önceden tanıdığı hurdacı İlyas Ilgaz’a sattığını söyledi. Eren, Ilgaz’a sattığı malzemenin site dışına çıkarılması için Mustafa Söyleyici’den imzalı ve kaşeli izin kağıdı aldığını da ifade etti.

Sanık avukatı Hakan Çınar ise tanıkların beyanlarını kabul etmediğini belirterek, radyoaktif madde içeren sandıkların siteden çıkmasına neden olan kişinin Mustafa Söyleyici olduğunu ileri sürdü. Mahkeme diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada, tutuksuz sanık Çulha'nın 7-35 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!