PTT'ler saat kaçta kapanıyor? | İşte PTT şubelerinin öğle tatili saatleri

Güncelleme Tarihi:

PTTler saat kaçta kapanıyor | İşte PTT şubelerinin öğle tatili saatleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 19:14

Para yatırma ya da ödeme, belge işlemleri, kargo, havale ve farklı süreçler için vatandaşlar PTT şubelerinde işlemlerini tamamlayabiliyor. Bununla beraber bazı internet kullanıcıları da PTT şubelerinin çalışma saatlerini sıkça sorguluyor. Peki, PTT'ler saat kaçta kapanıyor? PTT'ler sabah kaçta açılıyor? İşte, PTT şubelerinin öğle tatili dahil mesai saatleri...

Haberin Devamı

Posta, telgraf, havale, kargo ve havale işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler PTT şubelerine başvuruyor. PTT işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren şubelere akın ediyor. Peki, PTT şubeleri saat kaça kadar çalışıyor? Saat kaçta mesaiye başlıyor? İşte, ülkemizde PTT'lerin açık olduğu saatler.

PTT'LERİN MESAİ SAATLERİ

PTT şubeleri sabah 8.30’dan 12.30’a kadar açıktır. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30’dan 17.30’a kadar çalışıp, kapanmaktadır. Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT’ler kapalıdır. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir.
PTT Genel Müdürlüğü, Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No:2 06101 Ulus / ANKARA adresinde bulunmaktadır. Ayrıca 444 1 788 numaralı telefonla ve info@ptt.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

PTT'NİN TARİHİ

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adıyla PTT, Türkiye’nin posta örgütüdür. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir.

İlk posta teşkilatı, Tanzimat Fermanı gelişmelerinin sonucu olarak Osmanlı Devleti halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur.

1843’te telgraf icat edilmiştir. 11 yıl sonra ise Türkiye'de de telgraf hizmeti başlamış, bu hizmeti disipline etmek üzere 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. 1871 yılında ise Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü birleştirilerek Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürülmüştür.

Posta ve Telgraf Nezareti, 1909 yılında Posta, Telgraf ve Telefon Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü adını almıştır. 24 Nisan 1995 tarihinden itibaren ise T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü olarak çalışmaya başlamıştır. 29 Ocak 2000 tarihinde, T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü" olan Kuruluşumuzun adı "T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü" (PTT) olarak değiştirilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!