PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 16:34

Yaklaşık 5 bin kişiye iş kapısı oluşturmaya hazırlanan PTT, bugünlerde sınav sonuçları ile gündemde yer almaya devam ediliyor. Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından 12 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından sorgulanan PTT yazılı sınav sonuçları için geri sayım başladı. Kurumun sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalara göre PTT sınav sonuçları için beklenen tarih adaylarla paylaşıldı. İşte, sınav sonuçları hakkında merak edilen detaylar

Haberin Devamı

PTT yazılı sınav sonuçları, birçok sınıfta gerçekleştirilecek olan alımlar için bazı pozisyonlar için başarı puanı 70, bazı pozisyonlar için ise 60 olacak. Yazılı ve sözlü sınav aşamalarının tamamlanmasının ardından memur adayları göreve 1 yıl içerisinde başlayacak. Peki, PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

PTT YAZILI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT yazılı sınav sonuçları için detaylar belli oldu. Kurumun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre;

PTT A.Ş. 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili yapılan paylaşımda, beklentilerini sürdüren adayların kurumun İnsan Kaynakları sayfasında yer alan duyurular bölümünü takip etmesi gerektiğine dair bilgi de yer aldı.

Haberin Devamı

KAÇ PUAN ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK?

Farklı pozisyonlarda yapılacak olan alımlarda, bazı alanlarda 70 puan ve üzeri, bazı alanlarda ise 60 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılacak.

70 puan ve üzeri alan Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonu;

60 puan ve üzeri alan, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonu adayları, başarılı sayılacak.

ADAYLAR 1 YIL İÇERİSİNDE GÖREVE BAŞLAYACAK

Yazılı ve sözlü sınav aşamalarının tamamlanmasının ardından atamaya hak kazanan adaylar belirlenecek. Türkiye genelinde belirlenen açık pozisyonlara atama, 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adayların erişimine açılacak.

BAKMADAN GEÇME!