PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? Göreve başlamalar ne zaman olacak?

Güncelleme Tarihi:

PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak Göreve başlamalar ne zaman olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 23:03

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı yazılı sınavının tamamlanması ardından gözler sonuç tarihine çevrildi. Gişe memuru, büro memuru ve dağıtıcı pozisyonlar başta olmak üzere birbirinden farklı pek çok pozisyon için yapılan yazılı sınav, 17 merkezde gerçekleştirildi. Adayların gözü kulağı şimdi sonuçlarda. Peki, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca istihdam edilmek üzere ili, unvanı, adedi ve nitelikleri belirtilen pozisyonlara idari hizmet sözleşmeli personel alınacak. Personel alımı için gerekli şartlardan biri olan yazılı sınav, 12 Ağustos’ta yapıldı. Diğer şartları sağlayan ve yazılı sınavından başarılı olan kişiler, PTT bünyesinde istihdam edilecek.

PTT sınav sonuç tarihiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yazılı ve sözlü sınav sonucu, PTT’nin internet adresi üzerinden ilan edilecektir. Yapılan ilan tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

SORU İTİRAZLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sorularına itiraz, sınav sorularının yayınlandığı tarihten itibaren üç gün içerisinde mesai bitimine kadar yapılabilir. Sınav sorularına itiraza ilişkin hususlar sınav sorularının yayınlandığı tarihte adaylara ilan edilecektir.

Haberin Devamı

SONUÇ İTİRAZLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar; yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilir. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adaylara ilan edilecektir.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN?

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanılacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.

BAKMADAN GEÇME!