Protestolu gala

Güncelleme Tarihi:

Protestolu gala
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 17:57

Said-i Nursi’nin hayatını konu alan “Hür Adam” filminin galası, önceki akşam Maslak TİM Show Center’da düzenlendi.

Haberin Devamı

Mekânın önünde toplanan Ulusal Parti üyesi bir grup, Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle filmi protesto etti.

Mehmet Tanrısever’in hem yönetmenliğini yaptığı hem de senaryosunu Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin’le birlikte yazdığı “Hür Adam”ın galası, önceki akşam Maslak TİM Show Center’da yapıldı. Mürşit Ağa Bağ’ın başrol oynadığı filmin galası, Said-i Nursi’nin hayatı ve kişiliği hakkında bilgi verilmesiyle başladı. Galadan önce Maslak TİM Show Center’ın önünde toplanan Ulusal Parti üyesi bir grup, Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle filmi protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları olan ve çeşitli pankartlar açan göstericiler, bir süre sonra dağıldı. Gala sırasında salonda bulunan bir kadın ile yanındaki kişi de Türk bayrağı açmak istedi. İki protestocu, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dışarıya çıkarıldı. Türkiye’de yarın vizyona girecek “Hür Adam”, 13 Ocak’ta da Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, İsviçre, Fransa, İngiltere ve Danimarka’da izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Protestolu gala

İLK ZAMANLAR ZORLANDIM

“Hür Adam”da başrolü üstlenen Mürşit Ağa Bağ, Said-i Nursi’yi canlandırmakta ilk zamanlar zorlandığını, ancak zamanla role alıştığını söyledi.

KARALAMA KAMPANYASININ BİR PARÇASI

Maslak TİM Show Center’ın önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Ulusal Parti İstanbul İl Başkanı Nizamettin Aydın, “Hür Adam” filminin, Atatürk’e karşı uzun süredir yürütülen karalama kampanyasının bir parçası olduğunu ileri sürdü.

SENARYO ÇALINTI İDDİASI

Gani Rüzgar Şavata, “Hür Adam”ın senaryosunu Abdurrahim Karslı ve Ahmet Çetin’le birlikte yazdığını öne sürerek, Mehmet Tanrısever, Ahmet Çetin ve Mehmet Uyar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!