Proje yapacak uzman yok

Güncelleme Tarihi:

Proje yapacak uzman yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bahçelievler Belediyesi'nin Deprem İhtisas Bürosu uzmanları, iki bin bina inceledi, 145'ini mühürledi. Şimdi olması gereken yapılacak binaların projelendirilmesi. Ancak belediye yönetmeliğe uygun uzman bulamıyor.

Bahçelievler Belediyesi tarafından kurulan Deprem İhtisas Bürosu depremzedelerin taleplerini karşılamaya çalışıyor. Kültür Üniversitesi'nden iki profesör, İnşaat Mühendisleri Odası'ndan üç mühendis ve Bahçelievler Belediyesi'nden bir imar memurundan oluşan ekip, bugüne kadar iki bin binayı inceledi. 12'si ağır hasarlı olan 145 bina mühürlendi.

Az hasarlı binalarda yeniden oturabilmek için, ev sahiplerinin Afet Yasası'na göre binasını üç ay içinde projelendirip belediyeye onaylatması ve binaya takviye yapması gerekiyor. Bahçelievler Belediyesi İmar Müdürü Sefa Bingüler, ‘‘Şu sıralar Bayındırlık Bakanlığı'nın bir yönetmeliğine göre afet bölgesinde yapılacak yapılar projelendirilecek. Bu projeleri ehliyet sahibi kişiler hazırlayacak. İsim ve adres istedik ancak İnşaat Mühendisleri Odası'ndan bu şartlara uygun uzman olmadığı yanıtını aldık’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!