Profesöre 1 ay meslekten men cezası

Güncelleme Tarihi:

Profesöre 1 ay meslekten men cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 19:40

KARADENİZ Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve ATİ Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Prof.Dr. Ercüment Ovalı’ya, izinsiz kanser aşısı uyguladığı iddiasıyla Trobzon Tabip Odası'nca 1 ay meslekten men cezası verildi.

KTÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi olan ve aynı zamanda üniversite bünyesinde çok ortaklı olarak kurulan ATİ Teknoloji Şirketi’nin Genel Müdürlüğü’nü yürüten Prof.Dr. Ercüment Ovalı, kararın yaklaşık 2 yıl önce bir hastaya yaptığı kanser aşısı nedeniyle verildiğini ifade etti. Prof. Dr. Ovalı, “2 yıl kadar önce bana Trabzon Tabip Odası Disiplin Kurulu tarafından uyarı cezası verildi. Ben de bu ceza üzerine odanın Onur Kurulu’na itiraz ettim. Onur Kurulu da bana verilen cezanın haksız olduğunu söyledi ve cezayı iptal etti. Ancak şimdi Yönetim Kurulu aynı konuyla ilgili 1 ay meslekten men cezası verdi ve ‘İtirazını genel merkeze yap’ dedi. Ben de Yüksek Onur Kurulu’na itiraz ettim. Ayrıca bu konuyla ilgili benim hakkımda Trabzon Adliyesi’nde açılan iki davadan da beraat ettim” diye konuştu.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Aydın Aydın ise, konunun yargı aşamasında olduğunu ifade ederek, “Henüz yargı süresi tamamlanmadı. Bu noktada cezanın neden verildiğiyle ilgili bir açıklama yapamam” dedi.

Kök hücre, kanser aşısı, kordon kanı ve hücre bankacılığı gibi dallarda faaliyet gösteren ATİ Teknoloji’nin Genel Müdürü Prof.Dr. Ercüment Ovalı, bazı telefon konuşmaları dinlemeye takıldığı iddiasıyla Ergenekon Terör Operasyonu kapsamında 1 Temmuz 2008’de gözaltına alınmış, İstanbul’da sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!