Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Hafta sonu İstanbul Ege ve Akdeniz’i de geçer…

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Hafta sonu İstanbul Ege ve Akdeniz’i de geçer…
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 10:08

İstanbul’da hava sıcaklıklarının yeniden artışa geçeceği açıklandı. Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı son dakika açıklamasında ‘Batıya en yakın yağış salı günü görünüyor. Hava ısınıyor. Hafta sonu İstanbul’da 20 dereceye yaklaşır. Ege ve Akdeniz’i de geçer’ dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama da bulundu. Şen, meteorolojik verilere dayandırarak yaptığı tahmininde hafta sonu İstanbul’da hava sıcaklıklarının 20 dereceye yaklaşacağını belirtti. Şen yaptığı açıklamada ‘Batıya en yakın yağış salı günü görünüyor. Hava ısınıyor. Hafta sonu İstanbul’da 20 dereceye yaklaşır. Ege ve Akdeniz’i de geçer’ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Hafta sonu İstanbul Ege ve Akdeniz’i de geçer…

MARMARA BÖLGESİ'NDE SICAKLIKLARIN MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor.

İstanbul'un doğusu, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde hafif sağanak tahmin edilen bölgede sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olması öngörülüyor.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SAĞANAK VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul'un doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın, Afyon, Denizli'nin güneyi, Burdur, Mersin ve Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Hatay, K. Maraş'ın güney ve doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Erzurum, Muş, Kars ve Ağrı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün olduğu dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

ÇIĞ UYARISI

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!