Prof. Dr. Işıkara'dan camide deprem konferansı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Işıkaradan camide deprem konferansı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 16:31

KIZILAY Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kızılay'ın ‘Afete Karşı Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi’ kapsamında Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki Karaman Camii'nde, cemaate ‘Deprem ve Deprem Öncesi Hazırlık’ konulu bir konferans verdi.

Kızılay Derneği Salihli Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen konferans, Karaman Camii'nde slayt gösterileri eşliğinde yapıldı. Kızılay'ın projesi kapsamında camilerde deprem konusunda halkı bilinçlendirmeye başladıklarını anlatan Prof. Dr. Mete Işıkara, “Diyanet İşleri Başkanlığı teknolojiyi camilere soktu. Anadolu'da tüm camilerde merkezi sistem var. Deprem eğitimi camilerde görsel olarak sunuyorum. Diğer camilerdeki cemaatte merkezi sistem sayesinde konuşulanları duyabiliyor. Depremden korunma bilinci ona karşı bir savaş olarak görebilir. Kurtuluş Savaşı'nda Mehmet Akif Ersoy, Türk halkını uyandırmak amacıyla cami cami dolaştığı gibi ben de cami cami dolaşarak deprem bilincini halkımıza aşılamaya çalışıyorum” dedi.

Prof. Dr. Işıkara, Karaman Camii'nde depremden korunma bilinci, deprem sırasında yapılması gerekenlerini ve dayanıklı bina yapımıyla ilgili bilgiler verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!