Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir? Cemil Taşçıoğlu'nun hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir Cemil Taşçıoğlunun hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2020 19:01

Corona virüsü nedeniyle İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu nisan ayı başında hayatını kaybetmişti. Süper Lig'de açılış hazırlıkları sürerken, Beşiktaş, 2020-21 Süper Lig sezonuna ‘Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’ isminin verilmesi için TFF'ye başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Gündeme gelen haberin ardından, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Peki, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında vefat etti?

Haberin Devamı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun 2020-21 Süper Lig sezonuna isminin verilmesi için Beşiktaş'tan TFF'de başvuru yapıldı. Beşiktaş'tan yapılan açıklamada, "Ülkemizin Covid-19 pandemisiyle mücadelesinde sembol bir isim olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adının yaşatılması gerektiğine inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu öğrencileri ve İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki akademisyenler ve çalışanların sevdiği bir isimdi.

CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı.

Haberin Devamı

Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşları tarafından "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak nitelendirilen Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.

İstanbul Tıp Fakültesinde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkıda bulundu.

Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

KİTAPLARI BULUNUYOR

Cemil Taşcıoğlu`nun “İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri”, “Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam” adlarında kitapları olduğu biliniyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşcıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermiştir. Taşcıoğlu’nun ayrıca, çeşitli dergilerde yayınlanan birçok makalesi bulunmaktadır.

İLK VAKAYI TESPİT ETTİ

Bütün ömrünü öğrencileriyle hastalarına adayan Prof. Dr. Taşcıoğlu, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim oldu.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Türkiye'deki ilk Kovid-19 vakasını da tespit eden isim olan Taşcıoğlu, 16 Mart'ta görülen ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle uzun yıllardır çalıştığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesine yatırıldı.

Prof. Dr. Taşcıoğlu, durumunun ağırlaşması üzerine 18 Mart'ta yoğun bakım ünitesine kaldırılarak solunum cihazına bağlandı.

Tedavisi çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürülen Taşcıoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 1 Nisan'da hayata veda etti.

BAKMADAN GEÇME!