Prof. Ceylan: Bölgede tak kanatlı kalmayacak şekilde itlaf gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Prof. Ceylan: Bölgede tak kanatlı kalmayacak şekilde itlaf gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 20:52

Hacettepe Üniversitesi (H.Ü) Tıp Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Bölgede tek bir kanatlı hayvan bırakmayacak şekilde itlafın sağlanması gerekiyor” dedi.

Ceyhan, Iğdır Sağlık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'ndan bir grup uzman ekiple birlikte, kuş gribi vakasının görüldüğü Ağrı'nın Doğubeyazıt ve Iğdır'ın Aralık ilçeleri ile Van'da incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Şu anda bölgede ciddi bir problemin olmadığını anlatan Ceyhan, şöyle konuştu:

“Şu ana kadar 3'ü kesin, 7'si şüpheli olmak üzere toplam 10 kişi hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Iğdır Devlet Hastanesi'ne kuş gribi şüphesiyle müracaat eden bazı vatandaşlarımızda da ilk bulgulara göre besin zehirlenmesi olduğunu tespit ettik. Şu anda ciddi bir sıkıntı yok. Fakat bölgede tek bir kanatlı hayvan bırakmayacak şekilde itlafın sağlanması gerekiyor. Bu konuda vatandaşlar tarım il ve ilçe teşkilatlarına destek vermelidir.”

Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Yıldırım Beyazıt ise bazı vatandaşların hasta olan tavuklarını üşümemeleri için evlerine götürdüklerini tespit ettiklerini bunun yanlış olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!