Prens Philip'in yaveri Diana davasında tanık

Güncelleme Tarihi:

Prens Philipin yaveri Diana davasında tanık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2007 19:10

İngiltere'de, Prenses Diana'nın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürütüen mahkemenin yargıcı, kraliçenin eşi Prens Philip'in yaverini, tanıklık yapmaya çağırdı.

Prenses Diana ile birlikte aynı kazada yaşamını yitiren Dodi El Fayed'in, Mısırlı işadamı babası Muhammed El Fayed'in, ölümlerin bir komplo sonucu meydana geldiği iddiasını soruşturmak üzere yürütülen mahkeme soruşturmasında, Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in tanık sandalyesine oturtulması isteği ise reddedilmişti.
Yaver Sir Miles Hunt-Davis'in ise gelecek hafta tanıklık yapacağı duyuruldu.

BBC, 16 yıl boyunca Prens Philip'in yaverliğini yapan Sir Miles'ın, Diana soruşturması boyunca tanık sandalyesine oturtulabilen en yüksek düzeydeki kraliyet görevlisi olabileceğine dikkati çekti.

Sir Miles'ın tanıklığına başvurulmasının en önemli nedeninin, Prens Philip'in Prenses Diana'ya yazdığı öne sürülen, ancak halen nerede olduklarına dair bir bilgi edinilemeyen mektuplar konusunda bilgi edinilmesi isteği olabileceği bildirildi.

Bilindiği gibi Prens Philip, 5 yıl önce bir açıklama yapmış ve eski gelinine yazdığı mektuplarda “sürtük” ve “fahişe” gibi ağır hakaretlerin bulunduğunu yalanlamıştı. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!