Prens Edward, Sophie'sine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Prens Edward, Sophiesine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiltere, dün tarihi bir gün yaşadı. Son yıllarda çeşitli acılarla sarsılan Kraliyet ailesinin yüzü güldü ve Prens Edward ile nişanlısı Sophie Rhys-Jones dün St.George Kilisesi'ndeki sade törenle yaşamlarını birleştirdi.

Prens Charles ile Prenses Diana'dan sonra asrın ikinci büyük düğünü dün yerel saatle 17:00'de kıyıldı ve İngiltere'nin kalbi Windsor'da attı. Dünkü İngiliz gazeteleri bu mutlu olaya manşetlerini ayırdılar. TV kanalları da sabahın erken saatlerinden başlayarak düğünün yapıldığı Windsor ile canlı bağlantılar kurdular. Kraliyet Ailesi'nin soyadını taşıyan Windsor sokakları, erken saatlerden itibaren dünya medyasından pekçok gazeteci, bu tarihi olayı kaçırmak istemeyen binlerce yerli ve yabancı turist ile yerel halk tarafından tıklım tıklım doldurulurken, polisin çevrede olağanüstü önlemler aldığı dikkati çekti.

İki ay öncesinden bedava düğün bileti dağıtılan ve yoğunlukla Windsor halkından oluşan sade İngiliz vatandaşları St. George Kilisesi bahçesinde kendileri için ayrılan yerlere yerel saatle 13.30'den itibaren yerleştirildiler. Kilisenin kapıları saat 15.30'da düğünün resmi davetlilerini oluşturan aile yakınları ve Avrupa kraliyet ailelerinin üyeleri için açıldı.

Kraliyet Ailesi üyeleri 16:30'da, 16.40'da da Sophie Rhys Jones'un ailesi Kilise'ye gelmeye başladı. Damat Prens Edward ve sağdıçlarının kiliseye geliş saatleri 16.45, Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Edinburgh dükü Prens Philip'in geliş saatleri ise 16.50 olarak belirlendi. Gelin Sophie Rhys Jones'un Kilise'ye ulaşması 16:55'te, babasının kolunda rahibin karşısına yürümesi ise 17:00'de gerçekleşti. Nikahtan sonra 17.45'te gelinle-damat dünya medyasına poz vermek üzere Kilise'nin Batı kapısına çıktılar. Gelinle damat bundan sonra Kraliyet'e ait atlı arabayla Windsor sokaklarında tur atarak halkı selamladılar ve onurlarına verilen davete gittiler.

DÜĞÜN PROVASI

Büyük günün arifesinde prova yapan Prens Edward ve nişanlısı Sophie Rhys-Jones, düğünlerinde herşeyin dört dörtlük olmasına özen gösterdiler. Prens Edward Windsor'daki St George Kilisesi'nde yapılan düğün provasında nişanlısının elini sıkı sıkı tutarken, takım elbise giymeyi uygun gördü. Geçen haftalarda İngiliz basınında çıplak göğüs fotoğraflarıyla manşet olan Sophie Rhys-Jones ise nişanlısının aksine siyah bir kot pantolon ve gömlek giydi. Gelinliğini taklit eden uzun bir kumaş parçasını beline bağlayan güzel gelin, son derece rahat ve sakindi.

KRALİÇE’DEN ÜNVAN

Öte yandan Kraliçe, düğünden hemen önce sürpriz yaparak Edward’a Wessex Kontu ünvanını verdi.Böylece gelin de kontes oldu.

Gelinin ayakkabısını bir Türk hazırladı

Otomobil fiatına terlikleri, dünyanın ünlü kadınlarının tercihi ayakkabıları yaratan Aydın ve Attila Kürdaş, gelinin ayakkabılarını hazırlayarak İngiliz basınına konu oldu. ‘‘Gina’’ etiketiyle yapılan, gelinin ayakkabıları yaklaşık 300 milyon Türk Lirasına mal oldu. Bej rengi, 5 bin sterlinlik (yaklaşık 4 milyar TL) gelinliği ise pek ünlü olmayan bir modacı Samantha Shaw hazırladı.

3 boşanma, 1 cenaze, 1 düğün

İngiliz Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in son gelini Sophie Ryhs-Jones da Kraliyet ailesine katıldı. AFP düğün haberini bütün dünyaya ‘Üç boşanma ve bir cenazeden sonra nihayet mutlu bir tören’ diye geçerken Fransız L'Evenement dergisi ise aşağıdaki fotoğrafı ‘Başına gelecekleri bilse bu aileye gelin olur muydu?’ diye verdi.

Camilla (fotoğrafta yok) - Charles'ın resmi sevgilisi düğüne çağırılmadı. İngiliz kamuoyu hayır dedi. Çünkü halk, çok değer verdiği Diana'nın kocasını elinden alan Camilla'yı bir türlü affedemiyor.

PRENSES MARGARETH Saraya küs. Genelde Moustique adasında çıplak güneşlenmeyi tercih eder. ‘Devletin ali menfaatleri gereği’ sevgilisi Lord Towsend'le evlenmesine karşı çıkan Kraliçe'den herhalde nefret ediyordur. ‘Sanki ailedeki tek evlilik skandalı benimki!’

LEYDİ DİANA Buckingham'daki hayalet. Bir genç kadının hayal edebileceği bütün payelere, en iyi psikologlarla diyet uzmanlarına ve sevgililere sahip olduktan sonra bir tünelde, yanında ‘Dodi’ Al Fayed'le öldü

KRALİÇE ELİZABETH Elindeki son kozları oynuyor. 7 yıl süren acı bir dönemden sonra tebasıyla arasındaki soğukluğu gidermek için büyük oynuyor. Vergisini ödemeye başladı. Tarifeli seferlerle uçuyor. Ve müstakbel gelininin belden yukarısı çıplak resimlerini görünce ‘Ee, ne var bunda?’ bile diyor.

PRENS PHİLİP ‘Ahlaklı baba’ rollerini boşa çıkaracak kadar çok kaçamağı oldu ama anlayışla karşılamak gerek. Kulakları duymayan bir anneyle hayatını Cote d'Azur'deki kumarhanelerde geçiren bir babası vardı. Son göz ağrısı olan oğlu Edward'ın mürüvvetini gördü ya çok şükür.

PRENS CHARLES Ailenin romantiği. Bu korkunç tablodaki tek ilginç insan. Niye her zaman iki kadınla birden mi yaşıyor? Çocukken mesafeli ve soğuk annesinden bulamadığı şefkati tatlı dadısı gösterirdi ona.

SARAH FERGUSON - Fergy. Andrew'nun eski karısı ayak başparmağını ünlü bir bankacıya emdirince kızanlar oldu ama boşanıp 1 trilyonluk bir rant ayarlayınca hataları affedildi. Şimdi çocuk kitapları yazıyor ve sürekli rejim yapıyor.

ANA KRALİÇE Ailenin pot kırma makinesi. Diana ile Charles'ın arasını o yapmıştı. Yıllardır ‘Ben ne halt ettim’ diye kendi kendini yiyor.

PRENS ANDREW Saray'ın şımarık çocuğu. ‘Kadınlar benim tek zaafım’ diyor. Porno film kraliçesi Koo Stark'ı bırakıp Fergy ile evlenmişti. Parmak emme seansı çiftin sonu oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!