Post-modern bir rock grubu

Güncelleme Tarihi:

Post-modern bir rock grubu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kendilerini ‘‘biz post-modern düşünce ve müziğin sanal ortamlardaki önderleriyiz’’ diyerek tanımlayan Apollo 440, arka arkaya üç konser vermek için Türkiye'ye geldi. Grubun ‘‘Krupa’’, ‘‘Ain't Talking About Dub’’, ‘‘Raw Power’’ ve ‘‘Lost In Space’’ isimli eski hitlerinin yanı sıra, yepyeni 45'likleri ‘‘Stop the Rock’’ ve daha hiç duymadığımız taptaze parçalarını dinleyebileceğimiz konserlerin ilki bugün saat 22.30'da Çubuklu Hayal Kahvesi'nde gerçekleşecek. Bugünlerde tatil planları yapıyorsanız grubu oralarda da izleyebilirsinz. Apollo 440, 6 Ağustos'ta Bodrum M&M Club Marine'de ve 7 Ağubtos'ta Çeşme Seaside'da da birer konser verecek.

Hip-hop, tekno, trip-hop, rock, az, funk, metal ve blues'un sentezi müzikleriyle tüm dünyada fırtınalar estiren grup, sonbaharda Sony Müzik etiketiyle piyasaya çıkacak üçüncü albümleri ‘‘Getting High On Your Own Supply’’ı tanıtmak üzere çıktıkları turnenin ilk ayağı olarak Türkiye'yi seçmiş.

XXX

Apollo 440, 1990 yılında Liverpool'daki oluşumuyla birlikte müzik dünyasına ardı ardına yaratıcı ve kalıcı hitler armağan etti. Özellikle Avrupa'da yakaladıkları başarıyla birlikte eleştirmenlerce ‘‘Prodigy’’nin tek rakibi olarak tanınmaya başladılar. ‘‘Manic Street Preachers’’, ‘‘U2’’, ‘‘EMF’’ ve ‘‘Deep Forest’’ gibi grupların şarkılarının remikslerine imza attılar. Sonunda sahneye çıkmaya kara verdiklerinde herkes onları tanıyordu.

Her türlü yeni akıma açık grup, gitarda ‘‘Noko’’, klavyede ‘‘Trevor’’, vokallerde ‘‘Mary Mary’’, bas gitarda ‘‘Rheinallt Ap Gwyendd’’ ve davulda ‘‘Harry K’’den oluşuyor. Apollo 440, son zamanların en başarılı sahne performansına sahip gruplardan biri olarak nitelendiriliyor.

Apollo 440'nin konserlerinin gerçekleşeceği mekanlar Paris kentini 2000'in yılbaşısı için farklı bir tasarımla giydirecek olan tasarımcı Claude Mizrahi tarafından dekore edilecek. Daha önce '98 Dünya Kupası'nın açılış törenlerinde de ilginç tasarımlar uygulamış Mizrahi'nin Türkiye'deki Apollo 440 konserlerinde de eşi benzeri görülmemiş sahne tasarımları yaratacağı söyleniyor...

l Biletler kapıdan temin edilebilir. Bilet fiyatı 8 milyon TL. Çubuklu Hayal Kahvesi'ne İstinye'den kalkan motorlarla ulaşabilirsiniz. Tel: (0216) 413 68 80

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!