Pop askerler

Güncelleme Tarihi:

Pop askerler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

VATANİ GÖREVLERİNİ DAHA FAZLA ERTELEYEMEYECEKLER

Pop müziğin ünlü sanatçıları kısa süre içinde asker olmaya başladılar. Askerliğin kutsal olduğunu söyledikleri halde tecil ve çalışmaları bahane ederek, kamu önünde olmalarına rağmen Türk halkının zaman zaman tepkisini çeken ünlülerden ilk olarak Ozan Orhon, askerliğini yaptığı sırada şişmanlığı nedeniyle rapor alarak sivil hayata dönmüştü. Şişmanlığından sonra zayıflamaya başladı ve tekrar askerden çağrıldı. Doktorların aşırı zayıflamaması için ikazda bulunmalarından sonra ünlü pop sanatçısı tekrar şişmanlamaya başladı. Sempatik sanatçı eğer zayıflayacak olursa tekrar silah altına alınacak. Zayıfladığı takdirde raporların geçersiz olacağı söylenen Ozan Orhon, askere gitmemek için aslında zayıflamak da istemiyor.

Asker ünlüleri arasında yer alan Burat Kut, müzik çalışmaları ve konser bağlantıları nedeniyle Amerika'da bir okula kaydını yaptırdığı için silah altına alınamamıştı. Kut, devamsızlığı nedeniyle okuldan atılınca askere gitmek zorunda kaldı. Genç sanatçı 6 aydır vatani görevini Burdur'da er olarak sürdürüyor.

Pop dünyasının ünlü starları arasında yer alan Tarkan da her Türk genci gibi askerlik borcunu ödeme zamanının geldiğini biliyor. Çalışmaları nedeniyle Amerika'da bulunan Tarkan, orada bir okula da kayıt yaptırmıştı. Kasım ayında askere alınması kesinleşince bunu şubat ayına ertelemenin yollarını aramaya başladı. Bunun nedeni ise tüm çalışmalarını önümüzdeki aylara bıraktığı için büyük kayba uğrayacağını tahmin etmesi.

Ünlü sanatçılar arasında askerlik görevini yapmayan bir başka sanatçı ise Mustafa Sandal. Ünlü şarkıcı, askerlik görevini ileri bir tarihe atmak için Londra'da okul kaydı yaptırarak tecil ettirdi. Ne zaman asker olacağı merak konusu, okulunda ise çok başarılı olduğu söylenmiyor.

Popçular arasında Burak Kut'la başlayan askerlik maratonu, Doğuş ve Serdar Ortaç'la devam ederken, önümüzdeki aylarda da Kenan Doğulu, Tarkan ve Haluk Levent askere gidecek. Doğulu, askerlik yüzünden albüm çalışmalarını askıya alırken projesini de erteledi. Tarkan ve Haluk Levent'in ise kasım ayında askere gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!