‘Pop Art’ın babası’ İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

‘Pop Art’ın babası’ İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 15:41

‘Pop Art'ın babası’ Andy Warhol'un daha önce Türkiye'de sergilenmeyen orijinal 3 eseri İstanbul’da.

Haberin Devamı

Gallery LiNART ve ALANistanbul'un ortak düzenledikleri "Pop Art Extended" sergisi 15 Eylül’de başlıyor.  Pop Art'ın biçimsel ve içeriksel unsurları ile yeni bir hesaplaşma projesi olan sergide; genç sanatçıların çalışmalarının yanı sıra, "Pop Art'ın babası" Andy Warhol'un daha önce Türkiye'de sergilenmeyen orijinal 3 eseri de yer alıyor.

"Pop Art Extended" sergisi, çağdaş sanatın görsel unsurlarını en çarpıcı şekilde kullanan genç sanatçıları bir araya getirerek, Pop Art akımına altın çağını yaşatan en önemli sanatçılardan Andy Warhol ile karşılıklı diyaloglarını sanatseverlere sunuyor. Andy Warhol'un Elizabeth Taylor, Mick Jagger ve Uncle Sam'e ait eserlerinin yer alacağı sergide; eserleri bulunan genç sanatçılar ise; Arda Yalkın, Ayline Olukman, Ayşegül Sağbaş, Deniz Beşer, Gökçe Çelikel, Halil Vurucuoğlu, Monika Bulanda, Murat Pulat, Yiğit Yazıcı ve Zeynep Beler.

Haberin Devamı

Andy Warhol'un görsel çalışmaları ile yan yana gelecek olan Türkiye'nin önde gelen genç çağdaş sanatçılarının hem tarihsel hem de güncel göndermeleri niteliğindeki çalışmalarından oluşan bir proje olan "Pop Art Extended" sergisi; 15 Eylül–15 Ekim 2011 tarihleri arasında Gallery LiNART ve ALANistanbul'da ziyaret edilebilir.

Tüm dünyada farklı merkezlerde yerel unsurları dinamikleri içerisinde kullanarak genişleyen, kendisini yeniden üreten, sürekli kendi kendini güncelleyen Pop Art akımı, hızla değişen sanat ortamında eskimediği gibi, ortaya çıktığı 1956'dan bu zamana gündemden de düşmüyor. Ayrıca, politik bir savunma yapmayan Pop Art, bu sayede de; doğuşundan itibaren kültürlerarası bir kimlik kazanarak, herhangi bir sebeple sanattan gözü korkmuş herkese hitap etmeyi başarıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!