Polise çizgi film

Güncelleme Tarihi:

Polise çizgi film
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Toplumsal olaylarda davranışlarıyla tepki çeken Çevik Kuvvet memurları, kendini yenilemeye başladı. Bu yönde Emniyet Müdür Yardımcısı Kutlay Çelik yönetiminde eğitime başlayan Çevik Kuvvet, değişen yüzünü dün Hipodrom'da yaptıkları gösteri ile sergiledi. Yapılan ilk gösteride Çevik Kuvvet, slogan atarak yürüyüş yapan eylemci kılığındaki polisleri dağılmaları yönünde uyardı. Uyarıları dinlemeyen grubun önü Robocop destekli kalkan ekibi ile kesildi. İlerlemeye devam eden grup 3 ayrı yöne püskürterek etkisiz hale getirdi.

Son olarak Trabzonspor-Fenerbahçe maçında gündeme gelen tribün anarşisine karşı da Çevik Kuvvet, yeni yöntemler geliştirdi. Hipodrom'un tribünlerinde yapılan tatbikatta, sahaya yabancı madde atan gruba gaz maskeli polisler müdahale etti. Tribünde grubu çevreleyen polis, gözyaşartıcı bomba kullanarak seyircileri etkisiz hale getirdi ve daha sonra da gözaltına aldı.

Kutlay Çelik, toplumsal olaylarda görev yapan polislerin bekleme sırasında strese girmemeleri için görev otobüslerine video ve televizyon yerleştirildiğini de anlattı. Çelik, ‘‘Arkadaşlarımıza, sinir sistemlerinin yatışması ve beklerken sıkılmamaları için Kaptan Cousteau gibi belgesel programlar ve çizgi film kasetleri izleteceğiz’’ diye konuştu.

Süper ekip

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından Hipodrom'da yapılan gösteri, oldukça ilginç görüntülere sahne oldu. Gösteriden önce polis köpeklerinin atlarla olan uyumu dikkat çekti. Çok iyi eğitimli olan polis köpekleri Doberman ve Kurt'lar atların yanlarında durarak, pozisyon aldılar.

Değişimin yüzü

Çevik Kuvvet'in değişen yüzü en çarpıcı şekilde kadın polislerde görülüyor. Çevik Kuvvet'e yeni katılan kadın polisler gösteride en çok ilgiyi çeken gruptu. Kadın polislerden biri başında korucuyu kaskı ve gaz maskesi, belinde silahı ve kelepçesi ile ilgi odağı oldu.

Sanki gerçek gösteri

Hipodrom'da yapılan gösteride gerçeğe yakın sahneler oluştu. Gösterici polislerle, bunları engellemek isteyen polisler birbirlerine oldukça sert davrandılar. Gösterici polisler ellerindeki sopaları görev yapan polislerin üzerine büyük bir hınçla attılar. Polisler ise gözaltına aldıkları gösterici polisleri, kollarını kıvırarak götürdü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!