Polis, yaptığı icraata göre puan alacak

Güncelleme Tarihi:

Polis, yaptığı icraata göre puan alacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2009 08:01

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçluların azaltılmasına yönelik başlattığı projede kamsamında puanlama sistemine geçti.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir aydır uygulanan sistemde, ekiplere, yaptıkları icraatlara göre puan veriliyor. Çok puan toplayan ekibe para ödülü verilirken, başarız olan ekiplerin yerleri değiştiriliyor.

Suç ve suçlularla mücadelede daha etkin olmayı planlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ekiplerin icraatları hakkında 15 günde bir Asayiş Şube Müdürlüğü’nde, emniyet amirlerinin katılımıyla değerlendirme toplantıları yaptırıyor. Ekiplerin ağırlık verdiği çalışma noktaları arasında vatandaşın yoğun olduğu alışveriş merkezleri, metro ve tren istasyonları, okul çevresi, park ve otobüs durakları yer alıyor.

Bu sistem ile devriye gezen polis ekiplerinin eski uylumayaya göre daha aktif çalıştıkları, suç oranlarının geçtiğimiz aylara göre azaldığının tespit edildiği belirtiliyor. Ayrıca birbirine sınır olan ilçe ekipleri ile önleyici hizmetlerdeki ekipler birlişterilerek merkezden yönlendiriliyor. Bu sayade ekiplerin olay yerine daha hızlı bir şekilde ulaşması sağlanıyor. Sistemde başarı sağlayan ekipler ödüllendirilirken, başarısız ekipler geri hizmete atanıyor.

Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda aldıkları bazı puanlar:
Cinayet failinin yakalanması: 30 puan
Uyuşturucu madde satan ve kullanan şahısın yakalanması: 30 puan
Hırsızın olay yerinde yakalanması: 30 puan
Tinerci şahıs yakalanması: 10 puan
Ruhsatsız tabanca ile yakalanma: 10 puan
Kaçak sigara ve içki satanın yakalanması: 5 puan
Genel Bilgi Taraması(GBT) aranması bulanan kişi: 5 puan
Kabahatlar Kanununa Muhalefet eden kişi: 2 puan
Korsan CD ve DVD satan kişi: 2 puan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!