Polis müdürü hapiste

Güncelleme Tarihi:

Polis müdürü hapiste
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 00:00

Gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin, iki ayrı suç örgütünün elebaşısı ile birlikte tutuklandı. Çete lideri Bayram Sezer’in, Çetin’le Keçiören İlçe Emniyet Müdürü iken tanıştığı anlaşıldı.

ANTALYA polisinin kent merkezinin yanı sıra, İstanbul, Ankara ve Kahramanmaraş´ta yaptığı eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında 2 emniyet müdür yardımcısı, 2 şube müdürü, 2 polis memuru, 1 astsubay ve 1 infaz koruma memurunun da bulunduğu 24 şüpheli, önceki sabah 08.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe, Ankara Emniyet Müdürlüğü´nde görevli Şube Müdürü Harun T., Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü´nde görevli Şube Müdürü Erol Ç.´nin de aralarında bulunduğu 7 kişi savcılıktan serbest bırakılırken, 17 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 22 saatlik ifade sonrası, dün sabah 06.00´da biten mahkeme sonunda, şüphelilerden Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin, iki ayrı suç örgütünün elebaşları Bayram Sezer ve Oğuz Kocaman, Antalya´daki lüks restoran zinciri sahibi Ömer Çalışkan, çete üyeleri Sezer Gürman, Mehmet Taşkan, Ahmet Uzun ve İsmet Yalçınkaya, “İhaleye fesat karıştırmak’, “İş yeri kurşunlamak’, “Çek ve senet tahsilatı’, `Kasten adam yaralamak’, `Kumar oynatmak’ suçlarından tutuklandılar. Antalya´daki iki ayrı karakolda görev yapan polis memurları O.D. ve H.A.E. ile Antalya Cezaevi´nde görevli infaz koruma memuru A.Ö. ve astsubay H.Ç.´nin de aralarında bulunduğu 9 kişi adli kontrol verilerek serbest bırakıldı.

Bankayla göndermiş

Çete lideri Bayram Sezer´in Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin´e her ay düzenli olarak banka üzerinden para gönderdiği banka dekontları ve aralarındaki telefon görüşmelerinin kayıtları, delil olarak soruşturma dosyasına kondu. Çetin´in, Keçiören Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı dönemde aslen Keçiörenli olan Sezer’le tanıştığı anlaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!