Polis katili PKK’lılar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Polis katili PKK’lılar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ümraniye, Dudullu'da önceki sabaha karşı Kalaşnikoflarla taradıkları ekip otosunda polis memuru İsmail Akkoyun'u şehit edip, Arif Keçeci ile Recep Aköner'i yaralayan PKK militanlarından ikisi yakalandı. Teröristlere yardım eden biri kız iki militan ile olayda kullanılan Kalaşnikof da ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şubesi timlerinin, aldıkları istihbaratlar doğrultusunda dün sabaha karşı Ümraniye'de bir eve yaptıkları baskında iki PKK militanı yakalandı. Teröristlerin verdiği bilgiler doğrultusunda operasyona devam eden ekipler aynı semtte bir hücre evine daha baskın yaptılar. Burada da biri kız iki militan daha yakalanırken, evde saldırıda kullanıldığı açıklanan Kalaşnikof, bir 14'lü tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Teröristlerden ikisinin olaya bizzat katılan militanlar olduğunu belirten polis yetkilileri operasyonların sürdüğünü bildirdiler.

Terörle Mücadele Şubesi'nde seri sorguya alınan PKK'lıların gerçek kimlikleri açıklanmazken, üzerlerinden Ali Öncü, Abdullah Çağlayan ve Harun Soylu sahte kimliklerinin çıktığı bildirildi. Kadın teröristin üzerinden kimlik çıkmazken, Öncü'nün kod adının ‘Kemal’, ‘Çağlayan’ın kod adının ‘Rüzgar’, Soylu'nun kod adının da ‘Rıza’ olduğu öğrenildi. Teröristlerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Murat Başeşgioğlu, ‘‘Şehidimizin kanı kurumadan eli kanlı katiller yakalandı. Saldırganların PKK'lı oldukları ortaya çıktı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da peşpeşe darbe yiyen eli kanlı örgüt yeniden güçleniyor imajı vermek için bu eylemi düzenlemiş’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!