Polis: Bunlar terörist

Güncelleme Tarihi:

Polis: Bunlar terörist
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Taksim'deki barlara baskın yapan polis uzun saçlı, siyah tişört ve pantolonlu, top sakallı, dövmeli 150 kadar genci gözaltına aldı. Polis, Şehriban'ı öldürenlerin satanist terör örgütü kurma amacında olduklarını açıkladı.

ATAKÖY'de Alman Lisesi öğrencisi iki gencin geçtiğimiz yıl 14'üncü kattan atlaması üzerine, tarihinin ilk satanist operasyonunu gerçekleştiren polis, bir yıl aradan sonra yine satanist avına çıktı.

22 Haziran 1998'de, Ataköy'de bol pantolon giyen, arka cebinden zincir sarkan, paten kayan gençleri bir bir gözaltına alan polisin bu yıl av mekanı Taksim'deki barlar ve Kadıköy'deki Akmar Pasajı. Avlanan gençlerin profili bu kez biraz değişik... Siyah tişört, mont ve pantolon giyen, arka cebinden zincir sarkan, uzun saçlı, keçi sakallı gençler tek tek gözaltına alınıyor. Kıyafeti, saçı ve sakalı nedeniyle gözaltına alınan gençler soyulup vücutlarında, tepeden tırnağa dövme aranıyor. Zira, polise göre vücuduna dövme yaptıranların satanist olma ihtimali diğerlerine göre daha fazla.

SATANİST TERÖR

Satanist avını sürdüren polis, Şehriban Coşkunfırat'ı Ortaköy'de vahşice öldürenlerin, Satanist Terör Örgütü kurmaya çalıştıklarını iddia etti.

Liderliğini, Şehriban Coşkunfırat'ı öldürmekle suçlanan Ömer Çelik'in yaptığı terör örgütünün, Taksim'de Bulgar Orhan adındaki arkadaşlarının evinde toplanıp, imam öldürmek, cami yakmak, el yazması Kuran yakmak, her hafta şeytana 3 kedi vermek gibi kararlar aldıkları ortaya çıktı. Şehriban Coşkunfırat'ın öldürülmesi kararının da bu evde alındığı öne sürüldü.

Önceki gün gözaltına alınan, 'Ölüm ve Cenaze' dergisinin sahibi Sonat Kaya'nın da örgütün basın yayın sorumlusu olduğu ve İnternet aracılığıyla yurtdışında ilişki kurduğu diğer satanistlerden bilgiler aldığı öne sürüldü. Örgütün diğer üyeleri Hakan Essizer ve Bulgar Orhan lakaplı bir kişi de gözaltına alındı.

SAVCI REDDETTİ

Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı, satanistlere terörist sorgusu yapmak isteyen polisin ek süre istemini uygun bulmayarak geri çevirdi.

Hakan, grup önünde 14 kıza tecavüz etmiş

Satanistlerden Bulgar Orhan'ın 'Bulkara', Sonat Kaya'nın 'Kara Kedi', Sibel Oral'ın 'Nanna', Ömer Çelik'in ise 'Satur' takma adlarını kullandığı öğrenildi. Örgüt üyesi olan, müzik grubu bulunan Hakan Essizer'in bakire bir kıza, diğer üyelerin gözü önünde tecavüz ettiği ortaya çıktı. 14 kıza tecavüz eden Essizer'in cinayet suçundan gözaltında tutulan Zinnur Gülşah Dinçer'in de ırzına geçtiği belirlendi.

Taksim'de satanist avı

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler satanistlerin gittiği ileri sürülen Taksim ve civarındaki Eski Kemancı, Hangar, 45'lik Bar, Uçuk Kaçık, Bar Gitanes, Robin Hood ve Neva adındaki barlara baskınlar düzenledi.

Dedektifler, duvarlarında şeytanı simgeleyen işaretlerin bulunduğu barlarda şüpheli gördükleri yaklaşık 150 genci gözaltına aldı. Sorguları tamamlanan 137 kişi serbest bırakıldı. 13 kişi gözaltında.

Çoğu erkek olan şüphelilerin üzerlerinde tüm vücutlarını kaplayan dövmeler dikkat çekti.

Hangar Bar'da gözaltına alınan gençlerden birinin kollarına, sırtına ve göğsüne işlediği dövmelerin satanistlerin işaretlerini gösterdiği iddia edildi. Gözaltına alınanlardan 4 gencin üzerinde ise satanistlerin yayınladığı dergiler çıktı.

Sıraselviler Caddesi üzerindeki Eski Kemancı'nın bir odasında dövme yapımında kullanılan çok sayıda iğne, ameliyat eldiveni ile mürekkep ve ilaç bulundu.

7.65 mm. çapında ruhsatsız bir tabanca üzerinde bulunan bar sahibi de gözaltına alındı. Barlardan Uçuk Kaçık ve Hangar'ın duvarlarındaki satanistlerin işaretleri olduğu öne sürülen sloganlar görüldü.

Grupların profili

Metalciler

Şu anda azınlıktaki gençlik grubu. Siyahı severler ayrıca siyah son bir kaç yıldır moda renk oldu. Genç yaştakiler, grupların albüm kapaklarının basılı olduğu tişörtleri tercih eder. Bu tişörtlerin bazılarının önünde, arkasında ürkütücü tasfirler, birbirine girmiş harflerden oluşan grup isimleri bulunur. Takı olarak gümüş yüzük ve küpeler takarlar. Saçlar genelde uzundur. Birçoğu son yılların modasına uyarak ve büyük görünmek için top sakal ve bıyık bırakmıştır. Satanist gibi görünmek isteyenler, tişörtlerinde ve takılarında pentagram (daire içinde ters yıldız) ters haç gibi semboller taşırlar.

Hip-hopçular

En çok rastladığımız genç tipi. Kısa saçları, yan tarafından zincir sarkan aşırı bol kot pantolonlarıyla dikkat çekerler. Tişörtleri genelde canlı renklerde. Küpenin yanı sıra burunlardaki ve göbeklerindeki piercing'ler vazgeçilmez takılarıdır. Kaykay veya paten kullanıyorlar. Marka giyiyorlar. Gansta-rap denen bir türde sokak çeteleri, çete savaşları ve polis karşıtlığı övülüyor. Bu grubun en marjinal etkinliği grafitti. Fakat grafitti kültürü de sokak çetelerini kapsıyor. Bilgisayar oyunlarına meraklılar.

Punkçılar

Hiphopçulardan farkları jöleyle diken diken yapılmış saçları. Bilye benzeri iri metal boncuklardan oluşan kolyeler takıyorlar. Renkli postallar giyiyorlar. Ara sıra dar kot pantolonlar giydikleri de oluyor. Metalcilere göre iki grubun arasında pek fark yok. Onlar da bilgisayar oyunlarını seviyor.

Teknocular

Diğerlerine göre daha yaşlı kesim. Akşamları klüplere takılan, oralarda uzay çağrışımlı tasarımlı giysiler giyen 23 yaş üstü gençler. Daha çok yüksek gelir gurubundan insanlar. Aralarında ecstacy, LSD gibi kimyasal uyuşturucuları kullananlar var.

Metal sözlük

Head Bang: Heavy-metal gruplarının konserlerinde veya topluca müzik dinlerken kafa sallayarak tempo tutma.

Pogo: Heavy-metal ve punk gruplarının konserlerinde seyircilerin birbirinin üzerine atlayarak yaptığı bir çeşit danstır. Bazı seyirciler veya grup elemanları da sahneden kalabalığın üstüne atlar.

Pentagram: Satanizmin sembollerinden. Daire içinde beş köşeli ters yıldız. Ters (başaşağı) haçla birlikte en çok bilinen sembol.

Ciks, tiki: Toplumla arası iyi olmayan gençlerin zengin veya öyle görünmeye çalışan, marka giyinen ve genel geçer değer yargılarını benimseyen gençlere verdikleri adlar.

Grafitti: Hip-hop'çu gençlerin sprey boyalarla duvarlara yazdıkları yazılar.

Diyanet: Satanizm dinlere karşı tepki

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, şeytana tapınmayı (satanizm) değerlendirirken, bu inanışın kiliseye ve diğer dinlere karşı doğmuş bir tepki olduğunu söyledi. Yılmaz, satanistler tarafından genç kızın öldürülmesinin ‘‘eğitimsizlik’’ ve ‘‘tatminsizlikten’’ kaynaklanan bir ‘‘sapkınlık’’ olduğunu ifade etti.

Aileleri, çocuklarına sahip çıkması konusunda uyaran Yılmaz, ‘‘Bunlar maneviyat boşluğundan meydana geliyor. Aileler çocuklarına dini terbiye versinler ve dini değerlerimizi iyi öğretsinler’’ diye konuştu.

Satanizmde de kilise ve rahiplerin bulunduğunu belirten Yılmaz, ‘‘Kurum olarak bunlar var ama, satanizmde Hıristiyanlıktakinin tam tersine bir anlayış var. Kilise, hoşgörüyü, uyumu anlatırken, bunlar kötülük yapıyor, şeytana uyuyor’’ dedi.

Adana'da Pınar ve Gülce'ye gözyaşı

ADANA'da satanist gruplarla ilişkisi bulunduğu öne sürülen ve el ele intihar eden lise öğrencileri Pınar Boğa ile Gülçe Gökçe son yolculuğuna uğurlandı. Pınar Adana'da toprağa verilirken, Gülçe'nin cenazesi memleketi Kayseri'ye götürüldü.

DSİ Anadolu Lisesi öğrencileri, arkadaşları Pınar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törende bulunan öğretmenleri de Pınar ve Gülce'nin Anadolu Lisesi'nin çok başarılı iki öğrencisi olduğunu, onların böyle bir sonu haketmediğini söylediler. Yakınları, okuduğu Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, öğretmenleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı törenin ardından Pınar, Akkapı Mezarlığı'na defnedildi.

Yapılan ilk belirlemelere göre, genç kızlarla İnternet aracılığıyla tanıştığı belirlenen 'Body Umut' lakabıyla tanınan satanist genç aranıyor.

İçel Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı, ‘‘İnternet mesajlarını çözmeye çalışıyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!