Polis beni öldürecek

Güncelleme Tarihi:

Polis beni öldürecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2001 01:57

Konya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Demet Seçil Işık, fuhuş mafyası ve bunlarla bağlantılı meslektaşlarınca öldürülmekten korktuğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konya Emniyet Müdürü Mehmet Aksu ise Demet Seçil Işık'ın ruhsal sorunları olduğunu öne sürdü. Demet Seçil Işık, 19 Ağustos tarihinde bir uyuşturucu operasyonu nedeniyle Semra Döneroğlu ve Firdevs Bulur'un sorgusunu yaptıktan sonra, savcılığa verdiği dilekçede şu iddiaları ortaya attı:

Sorguda itiraf etti

‘‘Firdevs Bulur sorgusunda, çıplak fotoğrafları çekilerek tehditle eroine alıştırılan üniversiteli kızlara eroin kuryeliği ve fuhuş yaptırıldığını itiraf etti. Kan tahlili yapılmasını istedim. Başkomiserim bana 'İntihar eder, vicdani ağırlığı taşıyabilir misin?' dedi. Daha sonra sorguyu bıraktırdılar. Ertesi gün Sivil Savunma Büro Amirliği'ne tayinim çıktı. Oysa mafya tarafından tehdit edildiğim konusunda daha önce başvurum vardı. Tayin edildiğim yer kente uzak ve korumasızdım. Ardından savunmamı bile istemeden silahımı aldılar. Polis korumasındaki lojmanımın kapısının zorla açıldığını gördüm. Dinleme cihazı koyduklarını düşünüyorum.’’

Kadın polis, olayları Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Emniyet Amiri Nurettin Önsoy, Polisevi Müdür Vekili A. Kemal Yüzgüleç, Komiser Yardımcısı Harun Taşoğlu ve Komiser İsmail Karasakal'ın kapatmaya çalıştığını da iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!