Polis alımı başvurusu nasıl yapılır? Bayan polis alımı şartları

Güncelleme Tarihi:

Polis alımı başvurusu nasıl yapılır Bayan polis alımı şartları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 17:02

Polis alımı başvurusu için süreç ilerliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine alınacak olan 10 bin polis alımı başvuru dönemini 28 Nisan tarihine ertelediğini duyuran Polis Akademisi, müracaat ücretlerini ve E-Devlet kayıtlarını kabul ediyor. 9 bin erkek, bin kadın adayın yetiştirileceği POMEM kurslarında adaylar, ihtiyaç duyulan bölgelere tayin olacak. Peki, 10 bin polis alımı başvurusu ve şartları neler olacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Polis alımı başvurusu için geri sayım kaldığı yerden devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak isteyen milyonlarca vatandaşın değerlendirileceği 10 bin polis alımı başvurusu için süreç devam ediyor. Polis Akademisi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, başvuru için son tarihin 28 Nisan tarihine ertelendiği, müracaat yapmak isteyen vatandaşların bu süreç içerisinde tamamlayabilecekleri açıklandı. İşte, 10 bin polis alımı başvurusu ve detaylı bilgiler 

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, bini kadın olmak üzere alınacak olan toplam 10 bin polis, ülke genelinde huzur ve güvenliği sağlamak için 7 gün 24 saat görevinin başında olacak. POMEM’de başarılı olan öğrencilerin barınma, beslenme ve sağlık gibi giderleri devlet tarafından karşılanacak. Adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde;

Haberin Devamı

“Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak”, “31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak”, “2015 veya 2016'da yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ya da çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az 48 taban puan almış olmak.”

POMEM BAŞVURUSU 28 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"2017 yılı 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur.

Ancak, ülkemizde yapılacak olan referandum oylaması nedeniyle oluşan hareketlilikten dolayı bazı adayların ön başvuru işlemlerini gerçekleştirememesi ve başvuru süresinin uzatılması ile ilgili olarak yoğun talep gelmesi nedeniyle  20. Dönem POMEM ön başvuru işlemleri 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Tüm adaylara ilanen duyurulur."

BAKAN SOYLU: 10 BİN POLİS ALIMI İÇİN BAŞVURULAR YETERSİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı'nın 172. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle İçişleri Bakanlığında polis memurlarını ağırladı. İlana çıkılan polis memur alımı için yapılan başvuruların yetersiz olduğunu kaydeden Soylu, 14 bin müracaatın yüksek bir müracaat olmadığını belirterek, gerekli duyuruların yapılması talimatını verdi.

Haberin Devamı

15 Temmuz’dan sonra ilana çıkan Polis Özel Harekat ilanına 295 kişinin başvuru yaptığını kaydeden Soylu, “Sayfalar dolusu, ciltler dolusu kitap yazsak bunu anlatmakta zorlanırız. Bundan daha büyük bir cevap olmaz” dedi.

Bunun üzerine 10 bin polis memuru alımı için ilana çıktıklarını kaydeden Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, şu ana kadar 14 bin 500 müracaatın yapıldığını aktardı. Yapılan bu müracaatın yetersiz olduğunu bildiren Bakan Soylu, gerekli duyuruların yapılması talimatını verdi.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 05 Nisan 2017- 14 Nisan 2017 tarihleri arasında saat:17:00’a kadar https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

Haberin Devamı

POMEM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. 

e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Lütfen aşağıdaki linkte yer alan kılavuz bilgilerinin tamamını okumadan başvuru yapmayınız. Başvuruda istenen belgeler ve adaylarda aranacak şartlara dair detaylara buradan erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER VE KILAVUZ BİLGİLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!