Polis Akademisi öğretim üyelerine soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Polis Akademisi öğretim üyelerine soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2006 11:27

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükant'ın Harp Okulu açış konuşmasında eleştirdiği TESEV Almanağı'nı yazan Polis Akademisi öğretim üyeleri hakkında soruşturma açıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, TESEV tarafından hazırlanıp yayınlanan Almanak'ın “kendileriyle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığını” bildirdi.Genel Müdürlük, Polis Akademisi Başkanlığı'nca ilgili öğretim üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma yapıldığını belirtti.
Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Harp Akademisi Komutanlığı'nda yaptığı konuşmada, TESEV Vakfınca yayımlanan “Türkiye Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” adlı almanaka gönderme yaparak, “dokümanı oluşturan 22 bölümden 9'unun Polis Akademisi tarafından yazıldığı”nı ifade ettiği kaydedildi.

Aynı zamanda bir gazetede yer alan haberde Almanak'ı hazırlayan Volkan Aytar'ın “Almanak için Polis Akademisinden hoca sağlamak için resmi bir talebimiz olmadı. Münferit hocalar yazdı. Bu hocalar Almanak'ta yazmak için kendi kurumlarından izin aldı” şeklinde bir ifadenin de yer aldığı hatırlatılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün söz konusu Almanak ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

ALMANAKTAKİ İMZALAR

TESEV tarafından hazırlanan “Türkiye Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” adlı almanağın giriş bölümünde Bilkent Üniversitesi Prof. Dr. Ümit Cizre-İtaat kültürü yerinde bilimsel itiraf ve itiraz, TBMM Araştırma Merkezi'nden Dr. Ahmet Yıldız-TBMM, Polis Akademisi'nden Doç. Dr. Zühtü Arslan-Hükümet, Yıldız Teknik Üniversitesi Doç. Dr. Gence Özcan MGK, Emekli Askeri Savcı ve Hakim Dr. Ümit Kardaş-Askeri Yargı, Gazeteci Lale Sarıibrahimoğlu-Türk Silahlı Kuvvetleri-Jandarma-Sahil Güvenlik, Polis Akademisi Doç. Dr. İbrahim Cerrah-Polis, Polis Akademisi Yrd. Doç. Dr. Ertan Beşe-Özel Harekat-Geçici Köy Korucuları-JİTEM, Polis Akademisi Doç. Dr. M. Bedri Eryılmaz-Özel Güvenlik-Polis İstihbarat, Polis Akademisi Doç. Dr. Önder Aytaç-Medya ve Gazeteci Yazar Ferhan Ünlü ise MİT ve Sivil Toplum konularında makalelerine yer verildi. (ANKA)

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“TESEV tarafından hazırlanıp yayınlanan Almanak'ın kurumumuzla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bahse konu Almanak'ta yazısı bulunan akademi öğretim üyelerinden hiç biri, Emniyet Genel Müdürlüğümüze veya Polis Akademisi Başkanlığı'na başvuruda bulunmamış ve kendilerine yazılı veya sözlü izin verilmemiştir. Almanak'ta yazısı bulunanlar, emniyet hizmetleri sınıfından olmayıp, akademik unvanlı personeldir. Bu kişilerin Almanak'ta ortaya koyduğu fikirler, tamamen kendi şahsi görüşleri olup kurumumuzu bağlamamakta ve görüşünü yansıtmamaktadır. Konuya ilişkin olarak Akademi Başkanlığınca, ilgili öğretim üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma yapılmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!