Polatlı'nın imar planı yargıda

Güncelleme Tarihi:

Polatlının imar planı yargıda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2007 14:25

POLATLI Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planının usulsüz olduğu iddia edildi. 35 kişiyi temsilen mahkemeye başvuran Avukat Ekrem Bilgin, “Planda usülsüzlükler var. Vatandaşın arsaları çoğunlukla gaspedilmiş. Bu nedenle İdare Mahkemesi'ne başvurduk” dedi.

Belediye Meclisi'nde tartışılan oy çokluğuyla kabul edilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı, bir aylık askı süresi içinde yargıya taşındı. Polatlı'nın Zafer, İstiklal, Gülveren ve Şentepe mahallelerinde oturan 35 kişinin şikayeti üzerine mahkemeye başvuran Avukat Ekrem Bilgin ‘imar planında usülsüzlükler var’ iddiasında bulundu.

Ekrem Bilgin, “İmar planı, şehrin en az 20 yıllık geleceğini kapsıyor, 20 yıl içinde şehir nasıl gelişecek, nereye neler yapılacak hepsi bu planda belirleniyor. Temsil ettiğim vatandaşların çoğunluğu, arsalarının ağırlıklı olarak yeşil alana dönüştürülmesinden şikayet ediyorlar. Böylece vatandaşlar arsalarını kullanamaz hale geliyor. Bu nedenle biz de Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne dava açtık” dedi.

Bilgin, Polatlı'dan geçen Ankara- İstanbul Hızlı Tren Projesi'ni de yakından ilgilendiren bu davada, hızlı trenin geçtiği yerlerde de arsaların bölündüğünü belirtti. Hızlı Tren'in geçtiği yerde deprem etkisi yarattığına işaret eden Bilgin, “Vatandaşın arsalarını hızlı tren projesi için zaten böldüler. Şimdi de belediye bölmeye çalışıyor, ama biz hakkımızı yargıda arayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN ÇELİK, ‘İTİRAZ HAKLARI VAR’

Belediye Başkanı Yakup Çelik, iki yılda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ciddi bir çalışma olduğunu belirterek, vatandaşların itiraz haklarının bulunduğunu söyledi. Çelik, “Elbette yapılan bi çalışmadan bütün bir şehrin memnun olmasını beklemiyoruz. Teknik elemanlarımız en iyi şekilde çalıştılar ve şehrin geleceğini belirleyecek bir plan hazırladılar. Memnun olmayan vatandaşlarımızın haklarını aramalarını doğal karşılıyorum. Neticede yargının vereceği karara hepimiz uyacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!