Platin Konutları halka acılıyor!

Güncelleme Tarihi:

Platin Konutları halka acılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi Korkmaz Yiğit'in Ortaköy'de yaptırdığı Platin Konutları'nın duvarlarını yıkacak.

Korkmaz Yiğit tarafından 1990'da yapımına başlanan Platin Konutları yaklaşık 250 daireden oluşuyor. Kamuya terkedilmesi gereken yüzde 30'luk arsa payı üzerinde de yüzme havuzu ve kortlar yapıldı. Daha sonra bunların etrafı duvarlarla çevrildi.

SOSYAL TESİSLER KAMUYA AÇILACAK

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Ortaköy'deki Platin Konutları'nda kamuya ait arazi üzerinde kurulan sosyal tesislerin çevresindeki duvarların yıkılacağını söyledi. Böylece sitenin yüzme havuzu ve tenis kortları halka açılacak. Site, yasa gereği belediyeye terkedilmesi gereken yüzde 30'luk arsa payı üstüne sosyal tesisler yapmış, sonra da etrafını duvarlarla çevirmişti.

HAVALAR DÜZELİNCE BAŞLAYACAK

İhbarlar sonucu Başbakanlık müfettişleri bir rapor hazırladı. İçişleri Bakanlığı da, bu uygulamaya son verilmesi için Büyükşehir ve ilçe belediyesine tebligat gönderdi. İki ay önce gönderilen bu tebligat üzerine çalışma başlatan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, ‘‘Burası kamuya ait bir yer. Sosyal tesisleri yıkmak yerine halka açmaya karar verdik’’ dedi. Duvarlar havalar düzelince yıkılacak.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINA DAVA

Bu arada, yapılan bu usulsüzlüğe göz yumdukları gerekçesiyle eski büyükşehir belediye başkanları Nurettin Sözen ve Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Beşiktaş eski Belediye Başkanı Ayfer Atay ve ilçe belediyesinde görevli 31 memur hakkında dava açıldı. İl İdare Kurulu kararıyla açılan davada yöneticilerin yargılanmasına yakında başlanacak.

Başkan kararlı

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, duvarların yıkılmasında kararlı davranacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!