PKK’nın psikolojisini çökerten üs

Güncelleme Tarihi:

PKK’nın psikolojisini çökerten üs
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2021 07:00

Yılbaşı gecesi vatan nöbetindeki Mehmetçikleri ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kato Jirka bölgesinde çekilen fotoğraflarını, “Belbuka Üs Bölgesi. Bu üs, terör örgütünün psikolojisini çökertti” sözleriyle paylaştı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıla Van’ın Çatak ile Şırnak’ın Beytüşşebap ilçeleri arasındaki Kato Jirka bölgesinde bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığı’nda girdi. Askerlerle sohbet ederek moral veren ve yeni yıllarını tebrik eden Bakan Soylu, üs bölgesindeki kuleler ve yaşam alanlarında incelemelerde bulundu. Soylu, ziyareti sırasında çekilen fotoğraflarını Twitter hesabından paylaşarak, “Belbuka Üs Bölgesi. Bu üs bölgesi, terör örgütünün psikolojisini çökertti. Ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde Belbuka. (Berbuka-Gelin Taşı), teröristlerin sahte hikâyeleriyle değil, tarihin emaneti, kendi hikâyesiyle anılıyor” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YENİ YILLARINI KUTLADI

PKK’nın psikolojisini çökerten üs

Haberin Devamı

Bakan Soylu, yeni yılın ilk dakikalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, bulundukları bölge hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan üs bölgesinde görev yapan askerlere, “Jandarmalarımız olarak hakikaten bu sınır boylarında bizler için hep güven kaynağı oldunuz. Bundan dolayı başta generallerimiz ve komutanlarımız olmak üzere tüm er, erbaş, uzman çavuşlarımızı, hepsini şahsım, ailem ve milletim adına tebrik ediyorum. Rabbim yar, yardımcınız olsun inşallah” diye seslendi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de “Vatanımız ve şanlı bayrağımız için burada hazırız” dedi.

TENDÜREK DAĞLARI KAHRAMANLARA EMANET

Bakan Soylu, Tavşantepe Üs Bölgesi ziyaretinde çekilen fotoğrafları Twitter’dan paylaşarak, “İçimizi sızlatan, şehit kanları ile sulanan, Tendürek Dağı’nın tepesine Tavşantepe Üs Bölgemizi kurduk. Kahramanlarımıza emanet” notunu düştü.

PKK’nın psikolojisini çökerten üs

İDLİB’E ZİYARET

PKK’nın psikolojisini çökerten üs

Haberin Devamı

Bakan Süleyman Soylu, beraberindeki heyetle Suriye’nin İdlib kentinde AFAD koordinasyonunda yapılan briket evlerde incelemede bulundu. Briket evlerde yaşayan Suriyelileri ziyaret eden Bakan Soylu, çocuklara oyuncak ve çikolata dağıttı. Soylu, Suriyeli ailelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletti. Yetkililerden devam eden inşa süreciyle ilgili bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!