PKK'nın kaçırdığı çoban, Başkan'ın ayakkabısıyla döndü

Güncelleme Tarihi:

PKKnın kaçırdığı çoban, Başkanın ayakkabısıyla döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın karayolunu kesip 3 kişiyle birlikte kaçırdığı Bahçesaray Belediye Başkanı ANAP'lı Naci Orhan'ın izine henüz rastlanmadı. Ancak teröristlerin Çatak İlçesi'nde kaçırıp, dün sabah serbest bıraktıkları çoban Mehmet Salih Kıyat, başkanın ayakkabılarıyla döndü. Dağ şartlarında rahat etmesi için kendi elbiselerini, Orhan'a verdiğini söyleyen Kıyat, ‘‘Başkan bana ‘Ailemi ara, onlara iyi olduğu bildir. Beni bunların elinden kurtarsınlar' dedi’’ diye konuştu.

Çatak’ın Akçabük Köyü kırsalında koyun otlatırken 9 gün önce kaçırılan 29 yaşındaki çoban Mehmet Salih Kıyat, Değirmen Mezrası'ndaki evinde ailesiyle hasret giderdi. PKK'nın elinde geçirdiği 9 günü anlatan 3 çocuk babası Kıyat, ‘‘Allah kimseyi PKK'nın eline düşürmesin’’ diyerek şöyle konuştu:

‘‘Akçabük Köyü kırsalında koyun otlatırken, yanıma gelen 15 kişilik grup beni ölümle tehdit edip dağa kaçırdılar. Gece gündüz yürüyerek bilmediğim dağlık bir yere götürdüler. Orada, kayaların üzerinde yatıp kalkıyorduk. Orası kamp değildi. Orada 19-20 yaşlarında 5'i kadın 35 kişi vardı. Sürekli telsiz konuşmaları yapıyor ve yer değiştiriyorlardı. Konuşmaları benim yanımda yapmıyorlardı. Gasp ettikleri koyunları kesip pişiriyorlardı. Bana da veriyorlardı. Beni bırakmadan 2 gün önce Bahçesaray Belediye Başkanı ile 3 genci de bulunduğum yere getirdiler. Başkan, yorgun ve üzüntülüydü. Serbest bırakıldığım sırada üzerimdeki kazak, parka ve lastik ayakkabılarımı dağ şartlarında rahat etmesi için ona verdim. Kendisinin ayakkabılarını da ben aldım. Ben onlardan ayrılırken, Başkan, ailesini aramamı ve iyi olduğunu söylememi istedi. Kendisini kurtarmalarını beklediğini anlattı. Çatak'a gelir gelmez başkanın yakınlarını telefonla arayıp durumu ilettim.’’

Başkan Orhan'ı kurtarmak için güvenlik güçlerinin Çatak ve Gevaş dağlarında helikopterler desteğinde 3 gün önce başlattığı geniş çaplı operasyon da aralıksız sürüyor. Naci Orhan'ın Van'da oturan ağabeyi Faruk Orhan, ‘‘İnsan sevgisiyle dolu olan kardeşimin kısa sürede aramıza döneceğine inanmak istiyoruz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!