PKK'dan film gibi kaçış

Güncelleme Tarihi:

PKKdan film gibi kaçış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 12:49

İskenderun'da lise eğitimini yarıda bırakarak 1995 yılında kandırılıp terör örgütüne katılan PKK'lı teröristin örgütten kaçışı, filmlere konu olacak nitelikte.

Haberin Devamı

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki Kalereş kampında attan düşerek yaralanan F.D, Mahmur kampına götürülerek, burada tedavi gördü. Kampta kaldığı süre içerisinde örgütten kaçmayı planlayan ancak öldürüleceğini düşündüğü için buna cesaret edemeyen F.D, fırsatını bulur bulmaz durumu telefonla görüştüğü Şırnak'taki ailesine anlattı.

Ailesine, “Kaçmak istiyorum. Bana yardım edin” diyen terörist, yakınlarından gelecek cevabı beklemeye başladı.

PKK'lı terörist F.D'nin ailesi, durumu yakınları olan geçici köy korucuları F.D ve M.N.G'ye iletti.

Köy korucuları, teröristin yakınlarıyla birlikte, eski Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Habip Doğar ile görüştü.

Teröristin ailesi, çocuklarının kurtarılması için Albay Doğar'dan yardım istedi.

Albay Doğar'ın yardımları sonucunda kısa sürede pasaport işlemleri yapılan köy korucuları F.D ve M.N.G, teslim olmak isteyen F.D'yi almak üzere Irak'ın kuzeyine hareket etti. Irak'ın kuzeyine giden korucular burada PKK'lı terörist F.D. ile irtibat sağlamaya çalıştı.

Haberin Devamı

PKK'lı terörist, yaptığı son görüşmede, ailesinin kendisine söylediği, “seni almak için tanıdığın köy korucuları olan F.D ve M.N.G Irak'a geldi. Seni bulunduğun Mahmur kampı yakınında bekliyorlar” sözleri üzerine harekete geçti.

PKK'lı terörist F.D, bir bahane uydurup kamptan ayrılarak, kendisini bekleyen köy korucularıyla buluştu.

ÖZGÜRLÜĞE İLK ADIM

Köy korucuları beraberindeki PKK'lı terörist F.D. ile birlikte Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) güçlerinden Türkiye'ye gelebilmek için yardım istedi. IKDP'liler PKK'lı teröristten Türkiye'ye teslim olmak yerine Peşmergeye katılmasını istedi.

PKK'lı terörist F.D'nin ısrarla, “Türkiye'ye gitmek istiyorum” sözleri üzerine IKDP yetkilileri, F.D. ve beraberindeki köy korucularını Habur Sınır Kapısı'ndaki güvenlik güçlerine teslim etti.

Güvenlik güçlerine teslim olan terörist F.D, verdiği ilk bilgide terör örgütüne ait 14 kilogram patlayıcının ele geçirilmesini sağladı.

Terör örgütü üyesi F.D, daha sonra örgüt içerisindeki bağlantılarını kullanarak 2 teröröstin daha teslim olmasını sağladı.

DURUŞMADA HERŞEYİ ANLATTI

Hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce TCK'nın “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçunu kapsayan 302. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle geçen yıl dava açılan ve bu yıl tahliye olan sanık F.D, duruşmada terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde yaşadıklarını anlattı.
İskenderun'da 1995 yılında lise eğitimini sürdürdüğü sırada kandırıldığını anlatan F.D, Batman'ın Sason ilçesinden Gabar Dağı'na çıkarak örgütün dağ kadrosuna katıldığını belirtti. F.D, terör örgütünün Haftanin, Gare, Metina, Kelereş, Hınere ve Kandil kamplarında askeri ve siyasi eğitim gördüğünü söyledi.

IKDP GÜÇLERİYLE ÇATIŞTI

Haberin Devamı

1995 yılının sonlarında, IKDP güçleriyle silahlı çatışmaya girdiğini ve bu çatışmada parmağından yaralandığını anlatan F.D, “Gördüğü tedavinin ardından bana kaçakçılardan para toplama görevi verildi. Bir süre bu görevi yürüttüm. Daha sonra Kandil Dağı'ndaki kampa giderek, burada, Osman Öcalan'ın yakın korumalığını yaptım. Türkiye'de hiçbir eyleme katılmadım” dedi.

Sanık F.D'nin yargılandığı davada, Albay Habip Doğar ve köy korucuları F.D ile M.N.G de tanıklık etti.

Köy korucuları F.D ve M.N.G, mahkemede sanığın babasının kendilerine örgütte bulunan oğlunun teslim olmak istediğini bildirdiğini belirterek, “Biz de bunun üzerine aileyle birlikte Şırnak Alay Komutanı Kurmay Albay Habip Doğar ile görüştük. Kendisine durumu ilettik. Daha sonra komutanın yönlendirmesi ve yardımlarıyla Irak'ın kuzeyine giderek sanığa ulaştık. Türk güvenlik güçlerine teslimini sağladık” dediler.

Haberin Devamı

Mahkeme, sanık ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan yazı istedi.

Gelen yazıda, “sanığın ifadelerinde geçen kaçakçılık yapan kişilerden para toplanması ve IKDP güçleri ile girdiği çatışmaya ilişkin herhangi bir bilgi ve belgenin bulunmadığı” belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETTEN ÖZGÜRLÜĞE

Mahkeme, geçen ekim ayındaki duruşmada, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan sanığın, terör örgütüne katıldığı süre içerisinde herhangi bir eylemde bulunduğunun tespit edilemediği ve örgüte katıldığı için pişmanlık duyduğu, bu nedenle terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu gerekçesiyle TCK'nın “etkin pişmanlık” maddesini içeren 221. maddesi uyarınca serbest bırakılmasına karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!